Overdekte markthal De Smidse in wijk DijleDelta

Markt groenten
Stefan Van de Weyer
6 maanden geleden
2,314 Views
door Stefan Van de Weyer

Overdekte markthal De Smidse is de volgende nieuwigheid in Leuven. Deze ‘foodcourt’ met ambachtelijke insteek zal ingeplant worden in de nieuwe stadswijk DijleDelta aan de Vaartkom.

In het gebouw waarin het wordt ondergebracht smeedde brouwer Stella Artois lang geleden onder andere hoefijzers voor de paardenkarren die het bier in de stad verdeelden. Ontwikkelaar ViRiX liet zich hierdoor inspireren voor de naam van het project. De Smidse moet de marktplaats bij uitstek worden.  Onder andere culinaire slagerij De Kapblok, Atelier De Séraphine, een kapsalon en koffiebranderij ROM zullen er aanwezig zijn.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer

1 Comment

  • Bijna juist!… in deze ‘smis’ heb ik nooit hoefijzers weten smeden! Wel stonden er 3 metaaldraaibanken en één metaal freesmachine, was de loodsgieterij er gevestigd, was een groep lassers en paswerkers daar continu aan de slag en was het materiaalhok(uitleen) en de kleedkamers (ganse bovenverdieping) daar gevestigd. Er was weliswaar het smisvuur met de smid achteraan(berookte muur) van de smidse maar hoefijzers!? nooit geweten… Ben dan ook maar van 1950!…