Oude Markt wordt grootste openluchtdiscotheek van het land

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

In Leuven is het tweede semester van de universiteit en de hogescholen van start gegaan en dat betekent dat er ook weer gefeest wordt. Vandaag gebeurt dat met het Student Music Festival op de Oude Markt. Met namen als Regi en 2 Fabiola kan je gerust spreken van de grootste openluchtdiscotheek van het land.

Al jaar en dag wordt er bij het begin van het academiejaar een Studentenwelkom georganiseerd. Maar vijf jaar geleden kwam er vanuit enkele studentenkringen de vraag om een winterversie van de Studentenwelkom te organiseren. Er werd wat geëxperimenteerd met concepten en vorig jaar stond het eerste Student Music Festival op het programma, een groot dansfeest met dj’s op de Oude Markt. Een succes, waardoor de vzw Oude Markt en studentenkringen VTK en Ekonomika besloten een vervolg te breien aan het feestje.

Vandaag om 16 uur is het zover: dan wordt de Oude Markt opnieuw omgetoverd in een openluchtdiscotheek. In totaal kunnen de studenten genieten van zeven dj-sets. Black Fox mag de spits afbijten, gevolgd door Sem Thomasson, Peter Luts en PartyShakerz. Om 20 uur is het de beurt aan 2 Fabiola is Back, om 21 uur aan Regi en afsluiten doet Mark With a K om 22 uur. Nadien gaat het feestje verder in de cafés op de Oude Markt.

Vorig jaar verliep het evenement zonder incidenten, en dat hopen de organisatoren dit jaar over te doen. Er worden alvast controles uitgevoerd aan de toegangswegen van de Oude Markt en ook minderjarigen die alcohol willen drinken, worden extra in de gaten gehouden.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans