oud-Heverlee 1,2 miljoen euro voor fietspad langs E40

De Vlaamse regering maakt 1.188.000 euro vrij voor de aanleg van een fietspad langs de E40 tussen de Waversebaan en de Naamsesteenweg op de grens Leuven/ Oud-Heverlee. Dat zegt minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA).

Het idee van een fietspad langs de E40 bestaat al sinds 2000, maar pas nu komt het dossier in een stroomversnelling dankzij de Vlaamse middelen. Zowel Leuven als Oud-Heverlee reageren opgetogen. Leuven ziet het fietspad vooral als een veilige verbinding voor de schoolgaande jeugd. Oud-Heverlee hoopt met het verharde fietspad meer pendelaars te kunnen aanmoedigen om vanuit Oud-Heverlee naar het industrieterrein van Haasrode te fietsen. Het pad wordt ook voorzien van verlichting met een bewegingssensor, en op de Naamsesteenweg en Waversebaan komen verkeerseilandjes zodat de oversteek naar de bestaande fietspaden veilig kan verlopen.

Minister Weyts investeert in totaal bijna 9 miljoen euro voor bijkomende fietspaden in Vlaams-Brabant. “Meer mensen moeten vaker de fiets op, en niet alleen voor recreatieve doeleinden. Dat komt niet alleen de gezondheid, maar ook het milieu en de economie ten goede.”

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel