Oud-burgemeester van Holsbeek overleden

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
104 Views
door Kirsten Bosmans

Holsbeek is een monument armer. René Van Goidsenhoven, Holsbeeks burgemeester van 1982 tot 2000, is niet meer. Hij zal vooral herinnerd worden als een man die voor iedereen goed wilde doen en die heel wat dingen realiseerde in zijn gemeente.

René Van Goidsenhoven zetelde als liberaal sinds 1970 in de Holsbeekse gemeenteraad. Aanvankelijk in de oppositie, maar in 1982 slaagde hij erin om de hegemonie van CD&V te doorbreken en burgemeester te worden. Hij hield het vol tot 2000, waarna zijn dochter Anne een plaats innam op de Open Vld-lijst.

René betekende tijdens zijn burgemeesterschap voor zijn gemeente. Zo nam hij het op voor de boeren, liet hij jeugdhuis Zorba bouwen, zorgde voor de bouw van een nieuw gemeentehuis, schonk geld aan scholen, liet het Kasteel van Horst restaureren, en – vooral – hij organiseerde legendarische Vld-bals in de Sportschuur.

Niet alleen als burgemeester genoot René bekendheid. Hij was ook oprichter – samen met zijn schoonbroer Guust – van Boomkwekerij Van Goidsenhoven in 1960. Als rasechte natuurmens was hij ook dijkwachter geweest, bodemonderzoeker, lid van de Vlaamse Hoge Bosraad en medestichter van de Wildbeheerseenheid Land van Demer, Dijle en Winge.

Morgen wordt afscheid genomen van René Van Goidsenhoven, om 10 uur in de Sint-Mauruskerk in Holsbeek-Dorp.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans