Oud-burgemeester Oud-Heverlee betrokken bij PubliPart schandaal

geld-euro-valsmunterij
Kirsten Bosmans
8 maanden geleden
920 Views
door Kirsten Bosmans

Albert Vandezande, oud-burgemeester van Oud-Heverlee, is betrokken bij het PubliPart schandaal. Vandezande is sinds 2005 een van de bestuurders van PubliPart. Samen met de zestien andere bestuurders zou hij elk jaar ruim 350.000 euro bruto hebben ontvangen.

In gemeente Oud-Heverlee wordt verrast gereageerd. Zelfs door de partijgenoten (Fusiebelangen) van Vandezande. Zij willen pas een standpunt innemen als er meer informatie beschikbaar is. Burgemeester Alexander Binon (N-VA) drukt er vooral op dat Vandezande géén gemeentelijk mandaat heeft bij de nv PubliPart. Hij wijst erop dat Vandezande in veel intercommunales vertegenwoordigd is, maar dat de gemeente Oud-Heverlee daar op zich niks mee te maken heeft.

Vandezande kwam al vaker in opspraak. Zo werd hij als burgemeester meermaals beschuldigd van vriendjespolitiek. In de jaren 90 sloot hij als beheerder van Interleuven bijvoorbeeld contracten af met zijn eigen firma. Vandezande was 36 jaar burgemeester van Oud-Heverlee: van 1977 tot 2013. Twee jaar geleden werd hij nog uitgeroepen tot ereburgemeester.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans

2 Comments

 • Hoe komt het dat alle hoofdteksten van jullie artikelen , in dit geval: “Albert Vandezande, oud-burgemeester van Oud-Heverlee, is betrokken bij het PubliPart schandaal. Vandezande is sinds 2005 een van de bestuurders van PubliPart. Samen met de zestien andere bestuurders zou hij elk jaar ruim 350.000 euro bruto hebben ontvangen” niet weergegeven worden in jullie mail berichten?

  • Beste,

   Ik neem aan dat u het heeft over de nieuwsbrief die wij wekelijks versturen via mail? Die komt sowieso enkel uit op vrijdag; dit bericht kon er dus nog niet in opgenomen zijn vermits het pas van begin deze week dateert. De kans bestaat dat het bericht in de volgende nieuwsbrief wordt opgenomen, maar dat is uiteraard niet het geval voor alle artikels op de site. Onze nieuwsbrief bevat een aantal blikvangers van het nieuws van de voorbije week. We proberen daarbij wel een selectie te maken van de interessantste nieuwsfeiten.

   Groeten,

   Redactie Leuven Actueel