Oud-burgemeester Oud-Heverlee betrokken bij PubliPart schandaal

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Albert Vandezande, oud-burgemeester van Oud-Heverlee, is betrokken bij het PubliPart schandaal. Vandezande is sinds 2005 een van de bestuurders van PubliPart. Samen met de zestien andere bestuurders zou hij elk jaar ruim 350.000 euro bruto hebben ontvangen.

In gemeente Oud-Heverlee wordt verrast gereageerd. Zelfs door de partijgenoten (Fusiebelangen) van Vandezande. Zij willen pas een standpunt innemen als er meer informatie beschikbaar is. Burgemeester Alexander Binon (N-VA) drukt er vooral op dat Vandezande géén gemeentelijk mandaat heeft bij de nv PubliPart. Hij wijst erop dat Vandezande in veel intercommunales vertegenwoordigd is, maar dat de gemeente Oud-Heverlee daar op zich niks mee te maken heeft.

Vandezande kwam al vaker in opspraak. Zo werd hij als burgemeester meermaals beschuldigd van vriendjespolitiek. In de jaren 90 sloot hij als beheerder van Interleuven bijvoorbeeld contracten af met zijn eigen firma. Vandezande was 36 jaar burgemeester van Oud-Heverlee: van 1977 tot 2013. Twee jaar geleden werd hij nog uitgeroepen tot ereburgemeester.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans