Orkest der Lage Landen in Lemmensinstituut

Het Arenbergkoor uit Leuven – Heverlee voert opnieuw een groot concert uit, dat plaatsvindt op zaterdag 2 maart 2013 om 20 uur in de Concertzaal van het Lemmensinstituut, Herestraat 53 in Leuven.

Onder leiding van dirigent Walter Proost, begeleid door het ‘Orkest der Lage Landen’, met Anja Van Engeland (sopraan – België), Wilke te Brummelstroete (mezzo-sopraan – Nederland), Enrico Casari (tenor – Italië) en Norman Patzke (bas-bariton – Duitsland) als internationale solisten, voert het Arenbergkoor, samen met de koren ‘Vagantes Morborum’ uit Brugge en ‘Waelrant’ uit Borgerhout, een meesterwerk uit :  

 

Het ‘REQUIEM’ van Giuseppe VERDI


Als men over de opera’s van Verdi spreekt, wordt dikwijls zijn Requiem (voluit : “Messa di Requiem”) als zijn meest complete opera vernoemd. Het heeft dan ook alles van verfijnde passages tot enorme explosies. Dit meesterwerk wordt opgevoerd met niet minder dan 160 koorleden, 4 internationale solisten en groot orkest.

Hoe kunnen we Verdi’s “Requiem” beter omschrijven dan door de grote Wagneriaanse dirigent Hans von Bülow aan het woord te laten die op 21 mei 1874 in de ‘Allgemeine Zeitung’ het volgende schreef: “Morgen zullen we in de San Marco kerk in Milaan, heringedeeld als theater, een monster-uitvoering van Verdi’s Requiem meemaken, uitzonderlijk gedirigeerd door de meester zelf. Met dit werk heeft de meester van de krachtige, explosieve en artistieke schoonheid definitief afgerekend met Rossini’s mythe. Daarna zal het publiek drie dagen lang van het Requiem kunnen genieten in La Scala.”

 

Voor de liefhebbers van koor, vocale stemmen en orkest, een absolute must!

 

Kaarten :          – CAT. I : 30 €

                        – CAT. II : 23 €

 

Kaarten zijn verkrijgbaar :

–        Telefonisch bij Rita Swinnen op nr. 0497/02.88.47

–        Via het online-bestelformulier op onze website : www.arenbergkoor.be

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel