Opvolging aanslagen luchthaven

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De provincie Vlaams-Brabant heeft een update gemaakt van de aanslagen gisteren in de luchthaven van Zaventem. Vanochtend kwam het provinciaal coördinatiecomité samen in het crisiscentrum van de luchthaven in Zaventem. Er werd een stand van zaken opgemaakt. Nieuwe acties worden voorbereid.

En 15-tal dodelijke slachtoffers werden, als gevolg van de aanslag van gisteren, in de vertrekhal van Brussels Airport aangetroffen.  De kans bestaat dat het dodental nog zal oplopen omdat er nog steeds zwaargewonden in de  ziekenhuizen vechten voor hun leven.

De nacht in de noodopvangcentra in Zaventem, Peutie en Leuven verliep rustig. Momenteel worden er nog een 1.500-tal mensen van 89 verschillende nationaliteiten opgevangen. Vandaag wordt met de luchtvaartmaatschappijen bekeken hoe deze passagiers zo snel mogelijk naar of dichtbij hun bestemming kunnen gebracht worden. Er wordt ook bekeken waar en hoe er vandaag en vannacht nog opvang moet voorzien worden voor reizigers die voorlopig niet kunnen doorreizen.

Mensen kunnen nog steeds met hun vragen terecht op het nummer 1771.

Passagiers die hun bagage kwijt zijn of achterlieten, worden verzocht contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij. Men kan zijn verloren bezittingen laten registreren. Door de aangerichte schade en het feit dat het onderzoek in het gebouw nog loopt, kan de teruggave van de bagage enige tijd duren.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans