Opnieuw zware uitgaansnacht

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Het was een bijzonder drukke nacht voor de Leuvense politie omwille van talrijke interventies inzake uitgaansoverlast.

De ploegen moesten naar verschillende locaties na meldingen van nachtlawaai. Een kotfeestje in de Hendrik Consciencestraat werd omstreeks 00.30 uur stilgelegd na geluidsoverlast voor de buren. De studenten besloten elders verder te gaan feesten. Een ploeg moest even voor 1 uur eveneens naar een kotfeest op de Tiensesteenweg om er de muziek stiller te laten zetten. Het geluid was van ver hoorbaar.  In studentenwijk Arenberg in Heverlee werd een kotfeestje omstreeks 2.30 uur stilgelegd na herhaaldelijke meldingen van geluidsoverlast. De muziek was er al van ver te horen. De verantwoordelijke van het feestje, een 21-jarige uit Kortenaken, was zich echter van geen kwaad bewust. Ze zette de muziek onmiddellijk uit en legde het feestje stil.

Omstreeks 3 uur ontstond er een vechtpartij in de Parkstraat in Leuven tussen twee studenten en een buurtbewoner. De twee jongeren, een 18-jarige uit Middelkerke en een 21-jarige uit Herent vielen een meisje lastig op straat waarop haar vrienden tussenbeide kwamen. De buurtbewoner die wakker was geworden van het lawaai kwam op straat kijken waarop er een discussie ontstond tussen hem en de twee jongeren. Daarbij vielen er slagen langs beide zijden. De getuigen probeerden hen uit elkaar te halen en belden de politie. Hierop vertrokken de jongeren, doch tijdens hun vertrek beschadigde een van hen nog een geparkeerde wagen. Een ploeg die toevallig in de buurt was, kon de twee onderscheppen. Er werd proces-verbaal opgesteld voor de vechtpartij en voor de beschadigingen.

Even voor 4 uur belde de organisator van een fuif in Het Stuk dat er jongeren geprobeerd hadden binnen te dringen via de achterzijde. De fuif was volledig uitverkocht waardoor er niemand meer binnen mocht. De twee jongeren, een 21- en 22-jarige uit Herent, klommen over een hek in de Schapenstraat maar konden gevat worden. Ze gaven de feiten toe en mochten nadien beschikken. Twee uur eerder moest er op dezelfde locatie ook al een ploeg langsgaan omdat twee 19-jarigen uit Hoegaarden eveneens wilden binnendringen zonder toestemming en weigerden te vertrekken. Na tussenkomst van de politie gingen ze weg.

Even na 5 uur raakten twee jongeren slaags met elkaar voor een café op de Oude Markt in Leuven. De twee, een 19-jarige uit Herent en een 24-jarige uit Wuustwezel, kregen om een onbekende reden ruzie, ze begonnen aan elkaar te trekken en sloegen uiteindelijk ook op elkaars gezicht. De 19-jarige had lichte verwondingen maar wenste geen dringende medische verzorging. Er werd proces-verbaal opgesteld.

Even na 4 uur werd een 18-jarige man uit Sint-Truiden al slapend gevonden op de verhoogde berm langs de tunnelwand van de Oostertunnel. Volgens een getuige zou de man zelf een paar meter naar beneden zijn gesprongen en vervolgens al mankend de tunnel in gewandeld zijn. Hij was echter zo dronken dat hij zich zelf niets meer herinnerde. Door zijn overvloedig drankgebruik moest de man zowel overgeven in de combi als in de cel. In de cel werd hij onderzocht door de medische diensten, doch deze beslisten dat de man niet moest opgenomen worden in het ziekenhuis. Na ontnuchtering mocht de man beschikken.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans