Opnieuw waterplezier in de stad

Ann Peeters
7 maanden geleden
door Ann Peeters

Op woensdag 10 april werd de fontein op het Herbert Hooverplein en de water-doe-tuin in het Sluisparkt opnieuw opgestart. Ze blijven vanaf nu tot in november actief. Als het zonnetje nu nog een beetje meewerkt, kunnen kinderen weer volop waterplezier beleven in de stad.

De fontein op het Herbert Hooverplein heeft de vorm van het stratenplan van Leuven, zoals Jacob van Deventer, de beroemde Nederlandse cartograaf, het in 1550 uittekende. Ze bestaat uit 60 waterspuiters, 68 lichtpuntjes en de diameter bedraagt 18 meter.

“Naast het educatieve element is de fontein vooral een zeer leuk spelelement midden in de stad. Zo’n speels element maakt de stad boeiend en verrassend. Het was plezierig om te zien hoeveel kinderen vorig jaar in de fontein kwamen spelen”, zegt schepen Dirk Vansina.

Ook de water-doe-tuin in het Sluispark werd na een winterstop opnieuw opgestart. Het Sluispark ligt aan de Sluisstraat en is een groene ruimte die bijna net zo groot is als het stadspark. Naast de water-de-tuin vind je er ook brugjes over de opnieuw opengelegde Dijle, terrassen, verassende zitbanken en een groot parkplein.

Duurzaam gesloten circuit
“Beide locaties zijn ideaal om wat te verkoelen tijdens warme dagen,” zegt schepen Dirk Vansina. “En het waterverbruik blijft beperkt dankzij een gesloten watercircuit met grotendeels gezuiverd regenwater. Het water wordt continue gereinigd en in de gaten gehouden zodat de kwaliteit goed blijft.”

Het stadsbestuur gunde het onderhoudscontract voor beide fonteinen aan Rots Maatwerk Onderhoud. Dit is de onderhoudsafdeling van het bedrijf dat de fontein op het Herbert Hooverplein bouwde en de aanpassingen van de technieken uitvoerde voor de water-doe-tuin.

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters