Opnieuw verkeer mogelijk aan kruispunt Geldenaaksebaan en Meerdalboslaan Rijstrook veranderd in busstrook

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
260 Views
door Stefan Van de Weyer

Er is opnieuw verkeer mogelijk aan het kruispunt van de Geldenaaksebaan met de Meerdaalboslaan. De locatie waar een vrije buslaan werd aangelegd in de richting van het researchpark van Haasrode is afgewerkt.

De rijstrook die voorheen gebruikt werd om linksaf te slaan van de Geldenaaksebaan richting Meerdaalboslaan, werd getransformeerd in een busstrook. Omgekeerd zullen bussen die uit het researchpark komen het terrein vlotter kunnen verlaten dankzij de rechtstreekse aansluiting op het kruispunt. De herinrichting van het kruispunt maakt deel uit van een resem maatregelen waartoe de Vlaamse overheid zich verbond. Dit gebeurde in samenwerking met De Lijn, Voka Vlaams-Brabant, de stad Leuven, de provincie , Interleuven, UC Leuven-Limburg en CVO Volt

Hierdoor kunnen dubbel zoveel bussen het industrieterrein bedienen. Deze zullen ook vlotter in- en uit kunnen rijden. Dankzij deze investering kan het openbaar vervoer een valabel alternatief worden voor de vele werknemers en studenten die dagelijks naar het researchpark gaan.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer