Opnieuw kwaliteitslabel voor UPC

Stefan Van de Weyer
12 maanden geleden
99 Views
door Stefan Van de Weyer

Het Universitair Psychiatrisch Centrum in Leuven heeft zijn accreditatie voor zorgkwaliteit en patiëntveiligheid andermaal verlengd. Het behoud van het kwaliteitslabel bij Joint Commission International is een garantie voor kwalitatieve psychiatrische zorg.

 

Belangrijk in de enquête waren de patiënt en zijn zorgprogramma. De auditeurs vonden de warmte en passie waarmee de medewerkers van het UPC te werk gingen enorme pluspunten.

Het UPC, met campussen heeft in Kortenberg en in Leuven aan het Gasthuisbergcomplex, kreeg in 2013 een eerste JCI-accreditatie. Deze werd recentelijk verlengd voor een termijn van drie jaar tot 2020. Joint Commission International is een ziekenhuisauditor van enig gewicht die de zorgkwaliteit en patiëntveiligheid in zorgvoorzieningen evalueert. Door het opnieuw toekennen van deze accreditatie is het UPC medepionier in de Europese geestelijke gezondheidszorg. Enkel het psychiatrisch ziekenhuis Region Hovedstadens Psykiatri uit Kopenhagen behaalde eenzelfde accreditatie.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer