Opnieuw drukke nacht voor overlastpatrouilles

Drukke tijden voor de overlastpatrouilles. Hieronder een kort overzicht.

-Een 19-jarige student uit Hasselt werd maandagnacht betrapt nadat hij in de Maria-Theresiastraat een geparkeerde fiets in de lagergelegen inrit van een private garage had gegooid. Een patrouille die in de buurt was kon de student onderscheppen. Hij werd overgebracht naar het commissariaat voor het opstellen van een proces-verbaal. Het voorste wiel van de fiets was beschadigd. De eigenaar van de fiets werd uitgenodigd om langs te komen op het commissariaat om een klacht in te dienen.

-Een 20-jarige student uit Wevelgem die maandagnacht nog een frietje wilde eten in een frituur op de Oude Markt, viel daar aan tafel in slaap. De jongeman was niet meer wakker te krijgen. Uiteindelijk slaagde een politiepatrouille daar toch in, maar de twintiger kon geen verstaanbaar woord meer uitbrengen. Hij werd overgebracht naar het commissariaat waar hij zijn roes mocht uitslapen.

-Een 22-jarige student uit Landen werd op het Rector De Somerplein opgemerkt toen hij huiswaarts waggelde. Even later zag de patrouille hem tegen een vuilnisbak plassen. De dronken student werd opgepakt en overgebracht naar het commissariaat waar hij zijn roes mocht uitslapen. Hij kreeg er een GAS-pv bovenop voor wildplassen.

-Een 23-jarige student uit Genk liet een eerstejaars studente uit Neerpelt, die in de Jan Stasstraat op kot zit, flink schrikken. Midden in de nacht hoorde het meisje hoe iemand de deur van haar kot probeerde openen. Dat ging gepaard met heel wat kabaal. De studente belde in paniek naar de politie. Even later kon een patrouille een twintiger uit Genk in de traphal aantreffen. De man had flink doorgezakt met zijn studentenclub. Hij zit in hetzelfde gebouw op kot, maar was door omstandigheden aan de verkeerde deur terecht gekomen. De Genkenaar kroop in zijn eigen bed om zijn roes uit te slapen en beloofde in de loop van de dag zijn verontschuldigingen aan te bieden voor de overlast die hij veroorzaakte en voor de schrik die hij zijn kotgenote op het lijf joeg.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel