Opgepast: politie tolereert geen foutgeparkeerde fietsen

Ook dit jaar wordt Leuven vier zomerse vrijdagen opgevrolijkt met muziek en ambiance tijdens de 25ste editie van Beleuvenissen. Vandaag wordt weer heel wat volk verwacht op Beleuvenissen Special. Velen komen met de fiets of het openbaar vervoer. En dat is een goed idee. Wel opletten dat je je fiets niet parkeert binnen perimeter, want de politie tolereert dat niet.

Omwille van de veiligheid wordt met aandrang gevraagd om geen fietsen te plaatsen binnen de perimeter. Fietsen kunnen voor veiligheidsproblemen zorgen bij grote volksstromen van het ene plein naar het andere of bij evacuaties. Volgende straten en pleinen bevinden zich binnen de festivalperimeter en worden als voetgangerszone beschouwd:

  • Oude Markt – Collegeberg – Krakenstraat – Zeelstraat – Kiekenstraat – Kortestraat – Kroegberg – Drie Engelenberg – Lavorenberg – Parijsstraat (tussen de Minderbroedersstraat en de Brusselsestraat) – Naamsestraat (tussen de Grote Markt en de Sint-Michielsstraat);
  • Mechelsestraat (tussen het Mathieu de Layensplein en de Grote Markt) – Grote Markt – Eikstraat – Boekhandelstraat
  • Vounckplein – Muntstraat – ’s Meiersstraat – Hogeschoolplein – Lakenweverstraat – Standonckstraat – Sint-Michilesstraat
  • Mathieu de Layensplein – Brusselsestraat (tussen de Grote Markt en Franz Tielemanslaan) – Pensstraat – Wandelingenstraat – Mechelsestraat (tussen het Mathieu de Layensplein en de Vismarkt)
  • Vismarkt – Craenendonck – Mechelsestraat (tot aan De Lei) – Karel Van Lotharingenstraat – Vissersstraat – Augustijnenstraat.

“Binnen de festivalperimeter zijn vanaf 18.00 uur bromfietsen, fietsen (al of niet bereden), rolschaatsen, skeelers, skateboarden en steps verboden. De fietsendienst van de politie verwijdert vanaf 18.00 uur fietsen die zich binnen deze perimeter bevinden. Dat is al jaren bij elk festival zo en zal ook nu het geval zijn”, zegt Stéphanie Gille van de Leuvense politie.

“Fietsen kunnen (tot 03.00 uur) gratis geparkeerd worden in de bewaakte fietsenstalling onder het Rector De Somerplein. Omdat deze fietsparking bomvol stond tijdens de vorige  Beleuvenissen, worden extra fietsrekken geplaatst op het Mgr.Ladeuzeplein. Deze fietsparking is gratis vanaf 16.00 uur en bewaakt tot 02.00 uur.  Nieuw voor deze Beleuvenissen is de (gratis maar onbewaakte) fietsenparking aan 30CC Minnepoort in de Dirk Boutslaan. Deze parking is ideaal voor de fietsers die van de benedenstad komen.“

Bussen

Tijdens Beleuvenissen kan je ook gebruik maken van de nachtbussen van De Lijn. De nachtbussen brengen je gratis weer thuis (van 22.22 tot 3.00 uur). Vraag het nulbiljet aan de chauffeur. Meer informatie over het traject, de dienstregeling en het gratis vervoer vind je terug op de website www.delijn.be. Hou er wel rekening mee dat de bussen je niet tot in het stadscentrum brengen maar enkel tot aan het station. (KH)

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel