Opgelet! Tweede fase circulatieplan sinds vandaag in werking

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Vandaag is de tweede fase van het Leuvense circulatieplan in werking getreden. Dat heeft vooral gevolgen voor het zogenaamde ‘groene stadsdeel’.

Dit groene stadsdeel heeft betrekking op het gedeelte tussen de Tiensestraat, Bondgenotenlaan en de ring. Sinds vandaag is de verkeerssituatie er veranderd. Een overzicht:

– De Maria Theresiastraat wordt een eenrichtingsstraat: de rijrichting verandert ter hoogte van het kruispunt met de Blijde Inkomststraat. Vanaf het kruispunt kan je de Maria Theresiastraat enkel nog gebruiken om richting de ring, dus de stad uit, te rijden. Daardoor zal de Maria Theresiastraat niet meer als doorsteek kunnen gebruikt worden door bestuurders die via de Andreas Vesaliusstraat de stad willen doorkruisen.

– Ook het gedeelte van de Justus Lipsiustraat tussen de Maria Theresiastraat en de ring wordt één richting. Je kan er enkel nog de stad uitrijden. Via de Dagobertstraat en de Bogaardenstraat kan je voortaan alleen nog de stad binnen rijden. Op die manier wordt een nieuwe verkeerslus gecreëerd.

Verderop in het najaar worden ook de volgende fases van het circulatieplan uitgevoerd. De volgende fase heeft betrekking op de zone tussen de Tiensestraat en de Parkstraat en gaat in op 10 oktober. Op 5 december komt het laatste stadsdeel aan bod.

Alle informatie over het nieuwe circulatieplan vind je op: http://www.leuven.be/leven/mobiliteit-openbare-werken/circulatieplan/

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans