Opendeur bij de Zorgcirkels Jongdementie 48 jaar oud zijn en dementie hebben? Dat kan toch niet?!

Stefan Van de Weyer
12 maanden geleden
184 Views
door Stefan Van de Weyer

Het zal je maar overkomen! Je bent midden veertig of vijftig en je kijkt met je partner uit naar een periode met afgestudeerde kinderen, afbetaalde leningen en vooral meer tijd om samen te genieten. En dan begin je plots abnormaal veel te vergeten, krijg je je werk niet meer
georganiseerd, klaagt je omgeving over je veranderend gedrag…

Deze symptomen wijzen op dementie. Dementie op jonge leeftijd, waarbij de ziekte begint voor de leeftijd van 65, komt vaker voor dan je wellicht denkt. In Vlaams-Brabant leven naar schatting driehonderd tot duizend personen met deze diagnose. Sinds één jaar kunnen deze mensen en hun familie terecht bij de Zorgcirkels Jongdementie en Hét Ontmoetingshuis Jongdementie.

Enkele getuigenissen
Annie en André: “Wij komen sinds kort naar Hét Ontmoetingshuis. André is er heel graag, hier is geen druk om alles juist te moeten doen. We voelen er ons op deze korte tijd thuis.”
Cath Luyten: “Ik was te gast in Hét Ontmoetingshuis bij de lieve mensen van Zorgcirkels Jongdementie in Leuven. Hartverwarmend hoe mensen met dementie op jonge leeftijd hier samen met anderen, hun partner en mantelzorgers hier kunnen praten, delen, huilen, lachen, … Trots hun ambassadeur te mogen zijn.” We vieren onze eerste verjaardag met een opendeurdag op zondag 7 mei.

PRAKTISCH: De opendeurdag vindt plaats op zondag 7 mei, van 11 tot 16 u in Hét Ontmoetingshuis , ’s Hertogenlaan 97, 3000 Leuven. De Zorgcirkels Jongdementie werken met vele partners uit de onderwijs-, zorg- en welzijnssector samen aan een ondersteunend en zorgend netwerk voor het ganse gezin. We bouwen acht Zorgcirkels Jongdementie uit: sterke eerstelijnszorg, zorgbegeleiding aan huis, Hét Ontmoetingshuis, een dagverzorgingscentrum, een woonunit, een buddywerking, aangepaste vorming en ontmoeting

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer