OPENBAAR VERVOER

De stad Leuven stimuleert haar inwoners om zich met het openbaar vervoer te verplaatsen, naar het werk, naar de school of gewoon in hun vrije tijd.

Jonger dan 12 jaar.

Kinderen jonger dan 6 jaar rijden steeds gratis met de bus. De stad Leuven wil ook de 6- tot 12-jarigen stimuleren om de bus te nemen. Word je 6 jaar, dan ontvang je van de dienst Verkeer van de Leuvense politie een gratis buspasje. Het is niet nodig hiervoor een aanvraag te doen. Het pasje wordt automatisch naar jou gestuurd. Hiermee kan je in heel Vlaanderen gratis met de bus rijden.

Student

Studeer je aan de KU Leuven, de KHLeuven, Groep T of het Lemmensinstituut? Dan kan je bij aanvang van het academiejaar een studentenbuspas van De Lijn kopen. Met deze pas reis je gratis op alle lijnen op het Leuvense grondgebied, inclusief de deelgemeenten Heverlee, Kessel-Lo en Wilsele. Ook in delen van Herent, Linden, Pellenberg, Lovenjoel, Korbeek-Lo, Bierbeek, Haasrode, Wijgmaal en Holsbeek die binnen ‘tariefzone 40’ liggen kan je gratis rijden in de week en in het weekend.

Naar Leuven op zaterdag

Op zaterdag rij je voor € 1,60 naar Leuven en terug met elke bus die rechtstreeks naar Leuven rijdt. Belangrijk is dat je af- en opstapt in stadszone Leuven.

Met de auto en de bus

Parkeer je je auto in parking De Bond of Heilig-Hart? Dan kan je gratis met de bus naar en van het centrum. Met een geldig parkeerticket krijgen jij en je passagiers een busbiljet.

Nachtvervoer

De stad Leuven zorgt ervoor dat je tijdens de nachten van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag veilig thuis geraakt. De nachtbussen in de regio rond Leuven rijden gratis vanaf 22.22 uur tot 3.00 uur.

Let op: Reis je van of naar Brussel, Holsbeek of Mechelen, dan betaal je het gewone tarief.

Meer info bij politie Leuven, dienst verkeer:
016 21 07 60, verkeer.politie@leuven.be.