Open Vld wil horeca in gemeentehuis Kessel-Lo Schepen Vansina (CD&V) ziet idee niet zitten

Bart Mertens
2 jaar geleden
221 Views
door Bart Mertens

Nico Vidal van Open Vld wil het gemeentehuis in park Heuvelhof in Kessel-Lo een nieuwe bestemming geven, horeca bijvoorbeeld. Schepen Vansina (CD&V) laat weten dat een nieuwe invulling voorlopig niet aan de orde is.

Open VLD Leuven stelde twee jaar geleden al voor om het oude gemeentehuis in Kessel-Lo een nieuwe bestemming te geven. Het stadsbestuur ondernam wat dat betreft nog steeds geen actie. “Men ging nochtans onderzoeken wat de mogelijkheden waren. Ondertussen zijn we twee jaar verder”, zegt Nico Vidal van Open Vld Leuven.

“Een combinatie van vergaderruimten voor de lokale verenigingen met een horeca-uitbating via een concessie zou Heuvelhof attractiever maken”, laat Vidal optekenen. Tot 1977 werd het gebruikt als gemeentehuis, maar sinds de fusie is het nog slechts een permanentie voor basisdiensten als bevolking en burgerlijke stand op donderdagnamiddag. “Park Heuvelhof zou opnieuw een echte trekpleister kunnen worden voor alle inwoners van Kessel-Lo en niet enkel voor de sporters die gaan lopen op de Finse piste”, aldus Nico Vidal.

Schepen Dirk Vansina (CD&V): “De stad Leuven heeft geen plannen voor een nieuwe invulling. Er zijn diensten van de stad gevestigd en verenigingen komen er vergaderen in de zalen. Er is ook helemaal geen sprake van verloedering.”

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens