Open Vld wil handenvrij shoppen in Leuven

Shoppen Kerstmis
Kirsten Bosmans
11 maanden geleden
940 Views
door Kirsten Bosmans

Het gespreksonderwerp van de dag bij veel Leuvenaars – en vooral handelaars – is het nieuwe verkeerscirculatieplan. Bij Open Vld vinden ze dit het uitgelezen moment om het handelsgebeuren naar een hoger niveau te tillen. Daarom zullen ze op de komende gemeenteraad een voorstel indienen voor handenvrij shoppen.

Handenvrij shoppen geeft aan de winkelende bezoeker de mogelijkheid om zijn boodschappen af te leveren in speciaal voorziene kluisjes van de parking waar de auto staat. Zo hoeven ze niet alles mee te zeulen en kunnen ze verder genieten van een leuke winkeldag. “Concreet vragen wij de stad Leuven om dit project rond handsfree shopping uit te werken. Andere steden zoals Gent, Mechelen en Hasselt zijn er al mee begonnen of zijn van plan dit op heel korte termijn te doen. Dit past perfect in de transformatie van de stad tot een geïntegreerd belevingscentrum, waar een autoluwe historische stadskern en een bruisend handelsgebeuren hand in hand gaan”, aldus Open Vld fractieleider Rik Daems.

“Bij een positieve evaluatie moet een taskforce een project in Leuven uitwerken dat past binnen het huidige promotiegebeuren van de handelskern. Samen met andere voorstellen uit het ‘Leuven My Place’ plan van Open Vld zoals free wifi, een strenger leegstandsreglement, een renteloze lening voor starters,… moet Leuven klaar zijn om de concurrentie aan te gaan met de online handel. Een uniek kader scheppen waar de klant zich welkom en thuis voelt is de uitdaging waar we met de handel in Leuven voor staan.”

Daems: “Wij zijn alvast overtuigd dat met dit voorstel en alle andere voorstellen die we in het verleden al gedaan hebben en waar het stadsbestuur ons ook al geregeld in gevolgd is, de weg naar de herwaardering van onze handelskern is ingezet. Leuven moet met dergelijke ideeën op de (transport)kar van het belevingsshoppen springen.”

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans

3 Comments

  • Waarom zou ik mijn boodschappen in een kluis moeten steken in de parking waar mijn auto staat?? Is mijn auto niet goed genoeg?

  • Dit idee is al even absurd en nutteloos als het nieuw ingerichte fochplein euh de somer!!!!! Toch😊😊😊

  • Ja, de handelaars verdienen echt minder omdat er minder klanten zijn. je zou er voor vrezen om naar Leuven te komen: dubbel zoveel km moeten rijden (benzine…) rond en in de stad (en de uitstoot daaromtrent???? en in de straten die in- en uitvalswegen zijn???) om ter plaatse te geraken, veel tijd verliezen (is ook geld) geen parking vinden of veel geld moeten uitgeven (en alle parkings zijn absoluut niet auto- of klantvriendelijk, soms zelfs gevaarlijk), nog ver te voet moeten gaan… Het zijn geen leuke dingen.
    Trouwens, Leuven bruisende stad mag je vergeten… het is meer en meer een dode stad aan het worden, je ziet er geen mens meer.

Commentaar