Open Vld blij dat binnenlandse investeerders OHL in handen willen nemen

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
357 Views
door Kirsten Bosmans

Open Vld Leuven reageerde ontsteld op het nieuws dat een Chinese investeringsmaatschappij voetbalploeg OHL zou opkopen. Deze week is ze verheugd te zien dat er teruggevochten wordt door een groep Belgische investeerders onder leiding van enkele Leuvense bekendheden als Dries Mertens en Lien Degol.

“Het is voor ons duidelijk dat investeren in voetbal gelijkstaat aan investeren in mensen. De maatschappelijke waarde van voetbal, voor zowel jongeren als de supportersgroep, is van te grote waarde om dit zomaar over te laten aan een buitenlandse investeringsgroep, zonder enige verbondenheid met de club. Voetbal is meer dan een financiële investering, maar is bovenal een investering in maatschappelijke verbondenheid. We steunen dan ook volop ieder initiatief dat inzet op de lokale werking van OHL”, aldus Sabine Bovend’aerde.

Voor Open Vld Leuven is het duidelijk dat OHL een voetbalploeg met een sterke lokale verankering moet blijven. “Deze ploeg is meer dan een financiële transactie en vanuit die basis moet vertrokken worden om de toekomst van de ploeg en haar werking veilig te stellen. Daarom zijn we verheugd dat een groep lokale investeerders de moed heeft en de middelen zoekt om onze ploeg uit de handen van een buitenlandse investeringsmaatschappij te houden. Open Vld is tevens benieuwd naar de rol die de stad Leuven in dit voorstel zal kunnen spelen en wil alvast graag met de initiatiefnemers aan tafel zitten om met hen de verschillende opties te bespreken.”

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans