Open M in museum M

29 beeldende kunstenaars uit de regio krijgen van 8 juni tot 25 augustus de kans om tentoon te stellen in museum M. De expo Open M krijgt de steun van de provincie Vlaams-Brabant. In 2011 werd de tentoonstelling een succes.

Open M is al aan de tweede editie toe, met dank aan het succes van vorig jaar. Ook toen kregen beeldende kunstenaars uit de regio de kans om hun werk aan het publiek te tonen in museum M. Dit jaar is dat niet anders. Het Leuvense topmuseum kreeg overigens bijzonder veel respons van kunstenaars. Liefst 330 dossiers, lees kunstenaars, boden zich aan bij curator Emmanuel Lambion. Hij maakte een selectie van 29 kunstenaars en was naar eigen zeggen verrast door de diversiteit en de kwaliteit van de aangeboden werken. 

Verplaatsing

De expo kreeg de titel ‘I could have lived here’ mee. Die naam verwijst naar de geografische afbakening van de oproep. Tegelijk verwijst de titel van de tentoonstelling ook naar ‘verplaatsing’, zowel in tijd als in plaats. Maar ook naar verplaatsing in medium en context. Op de lijst van de geselecteerde kunstenaars onder meer Beatrijs Albers, Quuinten Ingelaere en Sabine Oosterlynck om er maar enkele te noemen. Niet te missen! Op zaterdag 8 juni is M overigens uitzonderlijk gratis toegankelijk. (KH)

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel