Onzekere toekomst voor bakkerij in Diest?

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Interleuven vreest dat de plannen van Crelem Bakeries om een nieuwe bakkerij in Diest te bouwen niet van de grond zal komen. Het bedrijf zou de gebouwen en de grond niet willen verkopen. De nieuwe bakkerij zou 160 mensen te werk kunnen stellen.

Crelem Bakeries, de familiale groep rond de Limburgse ondernemer Raymond Cretskens en de Oost-Vlaming Herman Foucart, die eind 2015 de failliete bakkerijen van Le Bon Grain overnam, is juridisch vlak in gevecht getreden met intercommunale Interleuven.

Le Bon Grain eveneens ook een vestiging in Webbekom en deze gebouwen worden ondertussen door Crelem Bakeries gehuurd van de Leuvense curator die met het faillissement werd belast. Ondertussen zijn er op die locatie al ongeveer twintig bedienden actief. De intercommunale Interleuven zou stokken in de wielen steken en de gebouwen niet vrijgeven. Crelem zou er 1,8 miljoen euro voor willen betalen, twintig miljoen investeren en 160 nieuwe jobs in het leven roepen. Bij Interleuven meldden ze gebruik te maken van hun terugkooprecht, verder menen ze dat er nog geen valabel zakelijk plan bestaat waardoor er voorlopig geen vooruitgang is.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer