Ontdek Belgisch talent op HET MAKERSLOKET

Kirsten Bosmans
4 maanden geleden
door Kirsten Bosmans

Belevingsevenement HET MAKERSLOKET pakt uit met 21 Belgische makers die hun producten in de kijker zetten en zo een boost geven aan de lokale economie.

Op zondag 26 mei vindt in het OPEK in Leuven de eerste editie van HET MAKERSLOKET plaats. Tussen 10 en 18 uur verkopen 21 Belgische makers hun producten. Het aanbod zal variëren van keramiek, juwelen, leder tot lokale dranken en lekkernijen.

HET MAKERSLOKET wilt lokale talenten helpen om hun producten en visie aan het juiste publiek te tonen. Lokale producten zijn niet enkel eerlijk, maar ook duurzaam in verschillende aspecten. Meer en meer mensen gaan op zoek naar duurzame alternatieven en daar speelt HET MAKERSLOKET op in.

HET MAKERSLOKET is geen gewone makersmarkt en zet de beleving van de bezoeker centraal. ONTDEK – PROEF – ERVAAR. Deze slogan maakt de bezoeker duidelijk dat er meer te beleven valt dan enkel een makersmarkt. Naast 21 makers zal er ook een Polaroidbooth, een kinderhoek en een spellenkast voor jong en oud zijn.

Tussen 10 en 12 uur biedt HET MAKERLOKET een lokaal ontbijt aan. Het ontbijt is een verzameling (h)eerlijke producten van verschillende lokale handelaren zoals Content Leuven, Korst, Tulips & Cake… Deelnemen aan dit ontbijt kan door te reserveren via info@hetmakersloket.be.

Ook de rest van de dag kan er gedronken en gegeten worden. Ook voor de drankenkaart werden zo veel mogelijk lokale handelaren aangesproken. Zo is de wijn bijvoorbeeld niet enkel Belgisch, maar werd deze ook zorgvuldig geselecteerd door Convento wijnen Leuven.

De toegang tot het event is gratis. Place to be? Vaartkom 4 in Leuven.

www.facebook.com/BelgischeHandgemaakteProducten

www.instagram.com/hetmakersloket

 

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans