Ons Zorgnetwerk wil mantelzorgvriendelijk ondernemen

Kirsten Bosmans
11 maanden geleden
door Kirsten Bosmans

“Minder gestresseerde, meer productieve en loyale medewerkers, die minder afwezig zijn door ziekte? Kies dan als werkgever voor een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid, leid HR-medewerkers op om dit beleid in de praktijk te brengen en sensibiliseer je werknemers-mantelzorgers.” Met deze boodschap komt Ons Zorgnetwerk, een erkende mantelzorgvereniging naar buiten naar aanleiding van de dag van de mantelzorg op 23 juni.

Ons Zorgnetwerk coachte in het afgelopen jaar een 10-tal bedrijven van verschillende schaalgrootte en uiteenlopende sectoren op het vlak van een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid. De praktijkervaringen van deze bedrijven en hun werknemers zijn zo waardevol en inspirerend, dat Ons Zorgnetwerk samen met Howest (Hogeschool West-Vlaanderen) en met de steun van de provincie Vlaams-Brabant een boek schreef:  ‘Werken – Zorgen – Leven, naar een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid’.  Het boek inspireert en ondersteunt directies en HR-medewerkers van bedrijven, maar ook werkende mantelzorgers.

Tijdens de lancering van het boek worden ook de resultaten bekendgemaakt van de wedstrijd waarbij mantelzorgers hun werkgever konden nomineren om mee te dingen naar de Award ‘Mantelzorgvriendelijk bedrijf 2018’.  Deze award wordt uitgereikt door Kris Peeters, vice-eerste minister en minister van Werk, Economie en Consumentenzaken.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans