OHL op Dreef werpt zich op tegen Chinese overname OHL

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Een aantal initiatiefnemers heeft zich gegroepeerd in “OHL op Dreef” en dit voor de zoektocht naar een lokaal alternatief voor een mogelijke verkoop van voetbalclub Oud-Heverlee Leuven aan buitenlandse investeerders. Ze willen een breed draagvlak creëren voor een toekomst zonder buitenlandse inmenging en met een sterke lokale verankering. Onder andere voetballer Dries Mertens steunt dit initiatief maar hij gaat geen financieel engagement aan met dit project.

Het recente nieuws over een mogelijke verkoop aan buitenlandse investeerders vergroot de noodzaak en de motivatie om een groep mensen te verzamelen die zich engageren om een breed lokaal draagvlak te creëren bij de verschillende stakeholders: de supporters, de stad Leuven, de gemeente Oud-Heverlee, potentiële investeerders, lokale ondernemers, jeugdspelers, enz. OHL op Dreef vreest dat door de nakende verkoop de lokale relevantie van OHL helemaal zou verdwijnen. De te gemakkelijke keuze voor het buitenlandse geld riskeert van OHL een zoveelste doorgeefluik van buitenlandse voetballers te maken.

De groep die dit engagement wil opnemen heel divers samengesteld met mensen uit onder meer het zakenleven, de sportmiddens, de medische wereld, de horeca, entertainment, enz. Wat OHL op Dreef zeker bindt, is de liefde voor onze Leuvense voetbalclub. “Samen moeten we een eigen positieve visie ontwikkelen rond de waarden die de club op sportief, sociaal, economisch en maatschappelijk vlak moet uitstralen. We willen garant staan voor een brede gedragenheid in de regio. Om dat te realiseren zal de groep diverse pistes onderzoeken en gesprekken opstarten”, klonk het.

Het initiatief kan gesteund worden door de Facebookpagina ‘OHL op DREEF’ te liken en de post in het kader van de lancering van ‘OHL op DREEF’ te delen. Verdere info volgt via de Facebook pagina ‘OHL op DREEF’.
Bent u ondernemer en wilt u meer info? Mail naar info@ohlopdreef.be.

Velen scharen zich achter dit project onder andere profvoetballer Dries Mertens, momenteel is er zeker nog geen sprake van financieel engagement van zijnentwege. Indien dit project van de grond komt, kunnen de kaarten mogelijk anders liggen. Verder scharen zich onder andere volgende namen achter het project:

Mark Vandevelde – Filip Vandemaele – Eddy Vandezande – Brian Bollen – Geert Geboes – Dirk De Maeseneer- Wim Raeymaekers – Ben Vanpée – Wim Poppe – Mike Naert- Sven Massart – Hans Goethuys – Stijn Francis – Bjorn Ruytinx -Eric Bechtholt – Peter De Valck – Hans Leybaert – Lien Degol -Hendrik Celen – Francis Van Biesbroeck – Rudi Schell – Arnold Rysenburg – Jeroen Lerouge – Geert De Maegd – Tom Ponsaerts – Jan Victor – Vandezande Eddy – Vincent Cranickx – Elke Neuville – Michael Schouwaerts – Pedro Landerloo -Peter Van der Auwera – Herman Praet – Kris Hoflack – Pieter Goiris – Jean Hermans – Koen Hoste – Ludo Kerkhofs – .

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer