OHL haalt David Wijns (26) binnen

OHL heeft al een eerste versterking binnengehaald. De 26-jarige David Wijns, een Leuvenaar, tekent een contract voor twee seizoenen bij de Leuvense eersteklasser.

OHL moet zich versterken als het volgend seizoen een rol van betekenis wil spelen in eerste klasse. Ondanks een mooi resultaat in het afgelopen seizoen, met een plaats in de finale van Play-Off II, is verder groeien de enige optie. En ook de enige ambitie als we voorzitter Jan Callewaert mogen geloven. Van een toptransfer is evenwel nog geen sprake maar de eerste versterking is alvast een feit.

Stade Leuven

Met de 26-jarige David Wijns haalt OHL een rechtsback binnen die de flank kan afdwalen gezien zijn loopvermogen en zijn snelheid. De verdediger tekende een contract voor twee seizoenen bij de eersteklasser. Mooi meegenomen is dat Wijns een verleden heeft bij Stade Leuven. Daar doorliep hij de jeugdreeksen om nadien over te stappen naar KSK Heist, een club die promoveerde naar tweede klasse, mede dankzij de inbreng van David Wijns gedurende zes seizoenen. Daarna koos Wijns voor een vebrlijf bij KV Kortrijk waar hij zijn debuut op het hoogste niveau maakte tegen Cercle Brugge. Daarna kon Wijns echter geen vaste stek veroveren in de ploeg, met slechts 16 ‘optredens’ op twee seizoenen tot gevolg. Bij OHL hoopt de Leuvenaar zijn carrière echter nieuw leven in te blazen. (KH)

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel