OHL blijft in 1B Zege tegen Lommel

Bart Mertens
11 maanden geleden
377 Views
door Bart Mertens

OHL heeft vanavond met 1-0 gewonnen van Lommel en heeft zo het behoud in 1B verzekerd. Voor de Leuvense supporters is dat een opluchting, al toonden ze zich ondanks de zege kritisch voor het OHL-bestuur.

Oud-Heverlee Leuven blijft in 1B. Goed nieuws voor de Leuvense supporters. Het was nochtans geen eenvoudige opdracht voor de Leuvenaars want Lommel was niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven in Den Dreef. OHL nam al snel de bovenhand maar tot echt grote kansen kwamen de Leuvenaars niet, laat staan tot een doelpunt. In de tweede helft slaagde OHL er in de 55ste minuut toch in om te scoren. Verre van een wereldgoal maar voldoende voor de broodnodige voorsprong. Lommel was niet in staat om een weerwoord te bieden en ging uiteindelijk ten onder in Den Dreef. Nochtans kregen de bezoekers nog twee grote kansen maar die verprutsten ze behoorlijk professioneel. Conclusie? OHL blijft in 1B, Lommel gaat naar de amateur reeksen.

De Leuvense supporters waren uiteraard tevreden met de zege maar toch ging de golf van kritiek op het bestuur niet liggen. Nog tijdens de wedstrijd werd een tifosi ontrold met als boodschap ‘Pol, Chris en Jimmy. BUITEN’. De harde kern liet in die zin ook van zich horen. Blijft maar de vraag of het bestuur gehoor zal geven aan die oproep die nu al vele maanden weerklinkt. Met het behoud op zak -en een voorakkoord met een eventuele Chinese investeerder- lijkt de kans klein dat er snel een wissel van de macht zal komen. Chris Vandebroeck, voorzitter ad interim, wil alvast snel duidelijkheid van de Chinese investeerder. Indien die piste zou mislopen, wil Vandebroeck snel op zoek gaan naar andere investeerders. “Bij voorkeur uit eigen land maar als het moet uit het buitenland”, aldus Chris Vandebroeck.

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens