Octopusmateriaal maakt omgeving basisschool ‘t Centrum veiliger

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
94 Views
door Stefan Van de Weyer

Aan de gemeentelijke basisschool van Rotselaar werd recent octopusmateriaal geplaatst. De herkenbare vormen en felle kleuren doen de schoolomgevingen beter opvallen en moeten bestuurders hun rijgedrag doen aanpassen.

Langs de ingang van de school, in de Kapelstraat, werd het herkenbare octopusmateriaal geplaatst. Daarmee zijn alle kleuter- en lagere scholen van Rotselaar officieel een Octopus-school. De octopus staat symbool voor een veilige en kindvriendelijke woon-school omgeving. Octopus-scholen werken aan verkeersveiligheid en mobiliteit. Deze maatregel past in het SAVE-actieplan van de gemeente Rotselaar, waarmee het de verkeersveiligheid, vooral voor kinderen wil verbeteren.

SAVE-actieplan

Het materiaal werd gefinancierd met subsidies van de provincie Vlaams-Brabant. De Technische Uitvoering van Rotselaar zorgde voor logistieke ondersteuning en de plaatsing van het materiaal. Dit initiatief past in het SAVE-actieplan, een concreet plan om de verkeersveiligheid te verbeteren. Een van de pijlers van het actieplan is een verdere handhaving van het STOP-principe dat, in opeenvolgende volgorde belang hecht aan Stappers, Trappers, Openbaar vervoer en Personenwagen in het verkeer.

 Meer info over het SAVE-actieplan op www.rotselaar.be/save

 Foto: Frederik Beersaerts (directie), Greet Claus (verkeersteam), Carine Goris (schepen van Mobiliteit) en Dirk Jacobs (schepen van Onderwijs).

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer