Huldenberg en Overijse komen met vernieuwde mountainbikeroute

sport

Op woensdag 29 mei vindt de officiële opening plaats van de hernieuwd MTB-route 'De twee valleien', één van de eerste permanente mountainbikeroutes in Vlaanderen. 

Het bewegwijzerde parcours op het grondgebied van Overijse en Huldenberg kreeg drie gloednieuwe mountainbikelussen.

Vernieuwing 

Het mountainbikeparcours in Overijse en Huldenberg is sinds de jaren ’90 een gevestigde waarde. Het was één van de eerste permanente mountainbikeroutes in heel Vlaanderen. Na zoveel jaren dienst, was er een grote nood om de bestaande verouderde route 'De twee valleien' te vernieuwen. Om het nieuwe parcours uit te tekenen werd samengewerkt tussen de gemeenten Overijse en Huldenberg, Agentschap Natuur en Bos, Sport Vlaanderen en de lokale wielerclubs.

Het resultaat zijn 3 nieuwe mountainbikelussen:

Rode lus: vertrekplaats Overijse (Begijnhof) – 23km waarvan 13km onverhard

Groene lus: vertrekplaats Terlanen (Kerkplein) – 12 km waarvan 8 km onverhard

Blauwe lus: vertrekplaats Sint-Agatha-Rode (Kerk) – 22 km waarvan 13 km onverhard

Voor de geoefende mountainbikers kunnen de nieuwe rode, blauwe en groene lus ook gecombineerd worden tot een totale route van 57 kilometer. De vernieuwde route is in totaal zo maar liefst 24 kilometer langer dan de oude route en bevat meer dan 34 kilometer aan onverharde paden.

Typisch voor een route in de Druivenstreek is ook dat er met in totaal meer dan 700 hoogtemeters heel wat uitdagende hellingen en technische single-tracks in verwerkt zitten. Dit maakt dat de route een ware speeltuin wordt voor mountainbikers uit de wijde omgeving.

Lees meer over