Nieuwe verkeerssituatie in wijk Spaanse Kroon

Stefan Van de Weyer
10 maanden geleden
520 Views
door Stefan Van de Weyer

In de wijk Spaanse Kroon geldt recentelijk een nieuwe verkeerssituatie. De aanpassing is nodig om sluipverkeer in de Brugstraat en de Adjudant Harboortstraat tegen te gaan en om van de Hoegaardsestraat een fietsstraat te kunnen maken. Doorgaand verkeer kan alleen nog langs de Tiensesteenweg.

Wat verandert er?

Op twee plaatsen staan verbodsborden en slimme camera’s waar je zonder vergunning met de auto niet langs mag. Zo wordt de wijk in twee delen gesplitst:

Eén deel is met de wagen altijd en voor iedereen bereikbaar langs de Philipslaan. Wegrijden doe je langs de Philipslaan of de Koningin Elisabethlaan.

Het andere deel is bereikbaar langs de Vlietstraat. Wegrijden doe je langs de Adjudant Harboortstraat en de Vlietstraat.

Bewoners en specifieke doelgroepen (hulpverleners, zorgverleners, aangepast vervoer …) hebben recht op een toegangsvergunning. Zij kunnen langs alle invalswegen naar hun bestemming rijden. Bezoekers geraken overal in de wijk, maar moeten de juiste invalsweg nemen, afhankelijk van hun bestemming.
Bussen en taxi’s

De route van de bussen verandert niet. Taxi’s mogen overal door.
Eenrichtingsverkeer in de Ijzerenpoortstraat

De Ijzerenpoortstraat is eenrichting geworden: je kan alleen nog van de Oudebaan naar de Brugstraat in de richting van de Hoegaardsestraat. Fietsers mogen er wel in beide richtingen rijden.

Hoegaardsestraat wordt fietsstraat
Begin 2018 starten de werken om van de Hoegaardsestraat een fietsstraat te maken. Een fietsstraat is een straat waar fietsers over de volledige breedte van de rijbaan mogen rijden (bij enkelrichting) of over de helft van de breedte aan de rechterkant (bij tweerichtingsverkeer). Auto’s en motorvoertuigen zijn er welkom, maar mogen fietsers nooit inhalen.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer