Nieuwe verhalen in De Stadsfabriek

Stefan Van de Weyer
12 maanden geleden
65 Views
door Stefan Van de Weyer

Als je de voorbije weken langs De Stadsfabriek wandelde, kon je genieten van de kunstwerken van de cursisten van de Hagelandse Academie voor Beeldende Kunst (HABK). Vanaf deze week is het tijd voor een nieuw verhaal, een verhaal waarin recyclage een rol speelt.

Vanaf deze dinsdag kan je een nieuw project bewonderen in De Stadsfabriek. Het gaat om het upcycling-project ‘Transit’. Dit project is een unieke samenwerking tussen Caritas International en lederatelier Beest.  Upcycling is het herwerken van oude spullen tot voorwerpen die terug bruikbaar zijn. De spullen die anders op de afvalberg terechtkomen, krijgen een nieuwe functie en kunnen opnieuw gebruikt worden.

Oproep
Breng je oude en versleten lederwaren binnen vanaf dinsdag 27 juni tot en met donderdag 13 juli en geef hen een tweede leven. Onder begeleiding van Caritas International en lederatelier Beest herwerken vluchtelingen deze oude spullen tot hippe draagtassen en schorten. De opbrengst van het project gaat naar Caritas International. Zelf geen leder in huis? Je kan ook een stukje leder komen naaien aan het lederen tapijt.  Tijdens het slotevenement op donderdag 13 juli kan iedereen die een bestelling heeft geplaatst, zijn of haar geüpcyclede creaties afhalen. Volg het project op de voet via de Facebookpagina van De Stadsfabriek of via de website van lederaterlier Beest (www.lederbeest.be).

Ipopitup
Op zaterdag 1 juli opent Ipopitup de deuren in de Leuvensestraat 80 in Aarschot. Ipopitup is een nomadisch kunstencollectief dat steeds op zoek is naar een pop-up exporuimte voor zijn kunstzinnige creaties. Van beeldhouwwerk, schilderijen en fotografie tot juwelen, meubels en animatiefilms, het aanbod is verrassend en uiteenlopend. Gedurende 4 maanden exposeert het kunstencollectief eigen werk en werk van gastkunstenaars in het centrum van Aarschot. Aarschot heeft bij deze de primeur binnen, want het is de eerste stad waar het kunstencollectief zal ‘pop-uppen’.

Meer info? Transit @De Stadsfabriek
Van dinsdag 27 juni tot en met donderdag 13 juli 2017 Op dinsdag en donderdag telkens van 10 tot 14 uur en op zaterdag van 12 tot 14 uur Finissage op donderdag 13 juli 2017 om 13 uur.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer