Nieuwe stap voor ontsluiting Hambos

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Waterwegen en Zeekanaal en de gemeenten Haacht en Herent hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten rond de verdere ontsluiting van industriezone Hambos in Herent. CD&V Haacht reageert alvast opgetogen. “Alweer een stap in de goede richting.”

“Een samenwerkingsovereenkomst tussen Waterwegen en Zeekanaal en de gemeenten Haacht en Herent was een van de elementen die nog ontbraken in het verhaal rond de nieuwe Kruineikebrug en de verdere ontsluiting naar de N26. Deze overeenkomst omvat een reeks te realiseren afspraken en intenties, al blijft er nog veel onzekerheid bestaan in dit dossier”, aldus gemeenteraadslid Paul Jacobs van oppositiepartij CD&V.

Tijdens de gemeenteraad van januari sneed de CD&V-fractie dit dossier al aan. “Het gebrek aan sluitende garanties omtrent de voltooiing van fase 4 en de mogelijke milieueffecten van deze laatste fase zouden nog roet in het eten kunnen gooien. Ook juridische bezwaren kunnen nog opduiken. De overeenkomst is wel een voorzichtige stap in de goede richting, al blijft de meerderheid een onzeker pad bewandelen. De kans bestaat immers nog steeds dat er alsnog een kink in de kabel van fase 4 komt, zodat Tildonk een 2de brug krijgt die nergens naartoe leidt ofwel… naar de dorpskern.”

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans