Nieuwe recordeditie voor Hapje-Tapje

Kirsten Bosmans
11 maanden geleden
356 Views
door Kirsten Bosmans

Zowat 62.000 mensen hebben gisteren een bezoek gebracht aan Hapje-Tapje, dé Leuvense culinaire hoogdag. “We mogen dan ook terecht spreken van een nieuwe recordeditie”, zo zegt schepen Dirk Vansina.

De Grand Place Gourmande op de Grote Markt evenaarde het succes van vorig jaar. De 9 Leuvense klassezaken zorgden voor meerdere smaakbommetjes. Ze presenteerden hun gerechten onder een Perfect Sky en waren ook dit jaar in de vooravond uitverkocht. De uitbreiding van het culinaire parcours in de beneden-Tiensestraat met een aantal extra zaken viel duidelijk in de smaak van het publiek. Onder andere Bavet, Balls & Glory, Croque ’n Roll, Lettuce en Osteria Michele serveerden voor de eerste keer proevertjes uit eigen keuken. Een duidelijke meerwaarde voor het aanbod van Hapje-Tapje. “Deze nieuwkomers hebben, samen met de rest van hun straat, een zeer grote inspanning geleverd om van Hapje-Tapje een aantrekkelijk topevenement te maken”, weet Vansina. Bewijs daarvan waren de 2 prijzen in de categorie ‘Mooiste stand’. Natuurlijk kon de straat ook culinair bekoren met o.m. prijzen voor Baracca.

Op de Oude Markt werd het exclusieve bieraanbod nog maar eens in de verf gezet. “Onze biercultuur is ook iets om trots op te zijn”, zegt Dirk Vansina. “Daar blijven we zeker op in zetten.” Isabelle A & Friends, Sam Gooris en Lady Linn, brachten de nodige sfeer op het einde van deze topdag.

Prijzen

De prijs voor het beste gerecht ging naar Essenciel met op 2 Den Angelus. Beste prijs/kwaliteit was voor Troubadour, Kokoon kreeg zilver. Osteria Michele won de prijs voor de mooiste stand, runner ups waren La Divina Commedia en Troubadour. De Persprijs was voor Baracca.

De Barmannenrace algemeen werd wederom gewonnen door Kristof ‘Dike’ Van Camp (Villa Artois). Beste barvrouw werd Julie Vandermotte (Café Belge), runners up waren bij de mannen Jess Verberckmoes van Bar Nine en bij de vrouwen Marieke van Het Forum.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans