Nieuwe OHL VOETBALPLOEG zoekt 250 supporters

Sinds maart 2013 beschikt OHL over een nieuw voetbal team: OHL Streetsoccer Team Belgian Homeless Cup. OCMW Leuven, stad Leuven en CAW Regio Leuven hebben de handen in elkaar geslagen om samen met 1e klasse voetbalploeg OHL een straatvoetbalploeg op te starten in het kader van de Belgian Homeless Cup. De rekrutering van voetballers gebeurde via CAW regio Leuven en het OCMW Leuven. Het team is nu op zoek naar 250 fans.

De Belgian Homeless Cup is een sociale en sportieve voetbalcompetitie voor dak- en thuislozen. Het wil deze doelgroep via sport stimuleren om opnieuw aansluiting te vinden bij de samenleving. Er zijn momenteel reeds 13 straatvoetbalploegen aangesloten in België, Leuven wordt nr. 14.

Leuven is de gaststad op 24 April voor het tweede nationale tornooi van 2013. Dit wordt gespeeld op Den Bruul in Leuven. Het gaat in de tornooien niet alleen over de sterkste voetbaltechnische ploeg. Spelers en teams die moed tonen om iets aan hun situatie te veranderen, om zich in te zetten voor een individuele verbetering en het belang van de groep, zijn ook winnaars. Naast de sportieve winnaar, de ploeg die het eindtornooi wint, is er ook de sociale winnaar, namelijk het team dat de beste sociale werking ontplooide gedurende het seizoen. “We doen een oproep om 250 supporters te vinden die de Facebook pagina bezoeken en fan worden van het team. Als het OHL Streetsoccer team er in slaagt om de kaap van 250 supporters voor het tornooi van 24/4 te halen verloot het Bestuur van OHL een OHL verrassingspakket aan 1 van de 250 fans”, klinkt het.

Aarzel niet en bezoek de pagina  https://www.facebook.com/pages/OHL-Streetsoccer-Team/231152683690595

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel