Nieuwe Leuvense bioscoopzalen slaan aan

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Met de opening van twee gloednieuwe bioscoopzalen op de Vesaliussite in Leuven startte exact een jaar geleden een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Fonk vzw. De werking van Cinema ZED is sindsdien geheel vernieuwd: met een dagelijks programma in Cinema ZED – Vesalius (2 zalen) en Cinema ZED –STUK (1 zaal) komt Fonk vzw tegemoet aan de vraag naar meer filminfrastructuur voor Leuven.

Meer films, filmfestivals en evenementen krijgen nu meer ruimte en mogelijkheden. En dat de uitbreiding enthousiast onthaald wordt, blijkt al meteen na het eerste jaar van de nieuwe werking: de bezoekcijfers voor Cinema ZED 2017 verdubbelden in vergelijking met het jaar voordien.

Ook de andere vertoningsprojecten van Fonk vzw deden het prima: het documentaire filmfestival DOCVILLE (13ste editie) en Internationaal Kortfilmfestival Leuven (23ste editie) scoorden prima en ook Zomerfilms (4de editie), het zomerse openlucht filmfestival, is een vaste waarde geworden. Nieuw in 2017 was het jeugdfilmfestival Filmanjaro, heel de herfstvakantie lang, dat enthousiast onthaald werd door de jonge bezoekertjes.

De bioscoopwerking en de filmfestivals van Fonk vzw mochten afgelopen jaar 91.500 bezoekers verwelkomen.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans