Nieuwe kolkenreiniger Longin Service bewijst onmiddellijk nut

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Nog geen week nadat Longin Service zijn nieuwe kolkenreiniger in dienst nam, draaide de machine al overuren met de bakken regen die de afgelopen dagen uit de lucht kwamen vallen. De nieuwe vrachtwagen werd samen met Ipsam, de expert in industriële ruimwagens, ontworpen en zal dienst doen om de watervangers langs de straten te reinigen.

De kolkenzuiger is een technisch hoogstandje tussen de ruimwagens. Zijn taak is om de watervangers of roosters langs de straat om de zes maanden te reinigen opdat het regenwater goed kan worden afgevoerd. Longin Service reinigt voor Infrax zo’n 176.000 kolken per jaar en daarom is deze nieuwe kolkenzuiger een welgekomen vernieuwing.

Door het inventieve systeem is de kolkenreiniger energievriendelijk. Het intelligente systeem met moderne PLC-sturing gaat zuinig om met energie door voortdurend te berekenen hoeveel energie er nodig is om de reinigingstaak uit te voeren en communiceert dit ook met de vrachtwagenmotor via CAN J-1939. Zo zal de machine het vermogen zelfstandig bijsturen. De pomp moet daarom niet voortdurend draaien zoals bij de klassieke systemen. Het verbruik vermindert hierdoor aanzienlijk en de kolkenreiniger van Longin Service maakt niet voortdurend lawaai. De Euro-6 motor is bovendien ook milieuvriendelijk door de verminderde CO2-uitstoot en het beperkte verbruik.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans