Nieuwe invulling voor Stadsfabriek

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
70 Views
door Stefan Van de Weyer

De Stadsfabriek is een schot in de roos: de oproep leverde meteen tientallen aanvragen op. Een nieuwe kunstenaar maakte er onlangs zijn opwachting. Daarbuiten zijn ondernemers ook meer dan welkom om tijdelijk het gebouw te komen bevolken.

“De Stadsfabriek geeft ondernemers en creatievelingen de ruimte hun concept uit te proberen en te tonen”, zegt schepen van Lokale Economie Mattias Paglialunga. “Sinds de lancering liepen al tientallen aanvragen binnen bij de dienst Lokale Economie. Het succes was zelfs zo groot dat we onze voorwaarden moesten aanpassen: de maximumtermijn lag oorspronkelijk vast op vier weken. Deze hebben we teruggebracht op twee weken, omdat we iedereen een kans willen geven.” Momenteel zijn er nog twee perioden beschikbaar, namelijk van 13 tot en met 30 maart en van 21 juni tot en met 13 juli 2017. Op deze twee perioden na is De Stadsfabriek volzet. Geïnteresseerden nemen best zo snel mogelijk contact op met de dienst Lokale Economie via lokale-economie@aarschot.be of 016 55 04 10.

Sinds afgelopen weekend is er al een nieuwe invulling. Het is de beurt aan Robby Smets van SmetsArt. Zijn handelsmerk: kleurrijke kunstwerken, decoratie en meubels. Zijn werken zullen te bezichtigen zijn tot en met zondag 12 maart 2017. De expo in De Stadsfabriek is een voorsmaakje van de expo in het Kasteel Van Havermaet in Hasselt. De vernissage vindt plaats op vrijdag 21 april en de expo loopt tot 30 juni 2017. Voor meer info over SmetsArt kan je terecht op de website www.smetsrobby.be

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer