Nieuwe coworkingspace neemt vliegende start Drie bedrijven vonden al onderdak in centrum

Bart Mertens
2 jaar geleden
201 Views
door Bart Mertens

In grootsteden wereldwijd vind je ze al op elke straathoek, maar tot hiertoe had Leuven nog geen echte coworkingspace in het centrum van de stad. Fabric, de nieuwe coworkingspace in de Kiekenstraat, tussen de Oude en de Grote Markt, brengt daar nu verandering in. Drie bedrijven vonden er al onderdak.

De reden om hiermee te starten was dubbel, lichten initiatiefnemers Patrick Swinnen en Johan Sevenants toe. “Enerzijds hebben we beschikking over een fantastisch pand, dat heel centraal gelegen is en een prachtig zicht heeft op het Leuvense stadhuis. Met alle comfort en zo’n centrale locatie is het gewoon een heel aangename plek om te werken. Anderzijds merken we dat er meer en meer nood komt aan flexibele werkplaatsen in het kader van “het nieuwe werken”. Voor meer en meer werknemers is elke dag naar kantoor in Brussel gaan, echt verleden tijd, en gelukkig maar. In dezelfde geest, is het voor veel start-ups of kleinere ondernemingen momenteel ondenkbaar om een huurcontract van meerdere jaren te tekenen voor een kantoor waar ze soms maar een of twee dagen per week fysiek aanwezig zijn. Er was dus nood aan een meer flexibele oplossing en precies dat is wat Fabric biedt: je kan huren per dag, per halve maand of per maand, afhankelijk van je noden. Alles is in de prijs inbegrepen, van de kantoormeubels tot de high speed wifi tot de koffie.”
“We richten ons in de eerste plaats op startups die een tijdelijk kantoor zoeken, op freelancers die het beu zijn om thuis aan de spreekwoordelijke keukentafel te werken, maar ook op werknemers van bedrijven, klein en groot, die af en toe vanop afstand kunnen werken maar niet geloven dat dat thuis aan de eettafel kan gebeuren. Kortom, iedereen uit het Leuvense die een plek zoekt om af en toe als uitvalsbasis te gebruiken om te werken. Het feit dat je in contact komt met andere start-ups en werknemers van , is wat ons betreft de kers op de taart: door in contact te komen met nieuwe dingen, blijf je bijleren, blijf je nieuwsgierig en evolueer je vanzelf als persoon. Naast coworking kan je de uitzonderlijke ruimte ook afhuren voor een vergadering of een bedrijfsevent. Het unieke zich op de Leuvens skyline vanop de twee dakterrassen, krijg je er zomaar bij.”

 

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens