Nieuwe buurtsupermarkt opent op Vesaliussite

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
1,799 Views
door Kirsten Bosmans

Komende maandag opent op de Vesaliussite in Leuven een nieuwe buurtwinkel. Het gaat om een vestiging van Spar. Met de nieuwe invulling raakt de nieuwbouwsite stilaan ingevuld: verder zijn er ook appartementen, studentenkamers, een aula en een bioscoop gevestigd.

De nieuwe Spar maakt deel uit van het Vesaliusproject in de Tiensestraat, een nieuwbouw met onder andere commerciële panden, appartementen, studentenkamers, een grote aula voor de KU Leuven en twee cinemazalen. De site ligt ook vlakbij het VTI, Campus Groep T en verschillende aula’s van de KU Leuven. Geen wonder dus dat de ontwikkelaars graag een buurtsupermarkt in het project wilden integreren. Aanvankelijk gingen er geruchten over een afdeling van Albert Heijn, maar uiteindelijk werd het een Spar.

De winkel is zo’n 630 m² groot en stelt, naast uitbaters Pieter en Nina, nog acht andere mensen te werk. De winkel is ingericht volgens de nieuwe generatie Spar buurtsupermarkten, met veel aandacht voor de versafdelingen en de traiteurafdeling.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans