Nieuwe buslijn tussen Leuven en Linden

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Inwoners van Linden kunnen voor hun verplaatsingen van en naar Leuven vanaf maandag 9 januari rekenen op de vernieuwde buslijn 371. Ze vervangt de bestaande lijnen 371 en 372. De lijn verbindt Hoog-Linden en het centrum van Linden met Gasthuisberg. Bus 371 rijdt ook op zondag, wat betekent dat de wijk Stenenveld nu het hele weekend lang met de bus bereikbaar is.

Linden beter verbonden met Leuven

De vernieuwde lijn 371 krijgt twee eindpunten: Linden Kerk en Hoog-Linden. Tussen Linden Kerk en Gasthuisberg volgt ze de bestaande reisweg van lijn 372. De bus rijdt dus niet meer door de Kasteeldreef. Reizigers aan eindpunt Linden Kerk krijgen op weekdagen en op zaterdag elk uur twee verbindingen met Leuven. “Hiermee verdubbelt het busaanbod voor de inwoners van het centrum van het dorp. Zo staat de bus beter ten dienste van de Lindenaars en wordt het netwerk in Linden en Hoog-Linden eenvoudiger en duidelijker. Uiteraard juichen we dat toe”, zegt waarnemend burgemeester van Lubbeek Tania Roskams.

Hoog-Linden slimmer bediend

Op weekdagen en in het weekend rijdt lijn 371 één keer per uur verder naar Hoog-Linden, via een nieuwe reisweg langs onder meer de Houwaartstraat, de Lijsterdreef, de Eekhoornlaan en de Kortrijkstraat. Eindpunt is halte Hoog-Linden, die vandaag al de laatste halte is op de bestaande lijn 371. Johan Van Looy, directeur van De Lijn Vlaams-Brabant: “Het busnetwerk in Linden was toe aan een hertekening. Daarom vervangen we de twee bestaande eindpunten door een bediening die beter inspeelt op de vervoersvraag van de reizigers.”

Schoolbus 525

Aan de reisweg van schoolbus 525, die Geestbeek in Lubbeek verbindt met het Heilig-Hartinstituut in Heverlee, verandert niets. Deze bus rijdt dus nog steeds door zowel het centrum van Linden als de wijk Stenenveld. Ze bedient ook de haltes Endepoelstraat, Jeugdsquare, Gobbelsrode en Geestbeek, waar de vernieuwde lijn 371 niet langer halt houdt.

SMS-actie

Inwoners van Lubbeek kunnen lijn 371 vanaf 9 januari gratis uitproberen, met uitzondering van kosten voor de operator. De gemeente schenkt zijn inwoners immers 200 SMS-tickets voor een heen- en terugreis. Zo kunnen ze de voordelen van deze vernieuwde lijn uittesten.  Deze SMS-actie loopt tussen 9 januari en 9 maart 2017.

Voor alle informatie over lijn 371 en de daaraan gekoppelde SMS-actie kunnen reizigers terecht op www.delijn.be/lubbeek.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans