Nieuwe brug aan Vaartkom in Leuven

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Waterwegen en Zeekanaal NV laat werken uitvoeren voor de aanpassing van de bestaande brug en de bouw van een bijkomende brug aan de Vaartkom in Leuven. De aangepaste en nieuwe brug moeten samen de herwaardering van de omgeving van de Vaartkom kracht bijzetten.

Enerzijds wordt de bestaande brug opengesteld voor gemotoriseerd vervoer (is momenteel niet het geval), maar enkel voor verkeer richting Engels Plein. Daarnaast wordt de brug uitgebreid met een extra strook voor fietsers. Anderzijds – aan de andere kant van het viaduct – komt een gloednieuwe brug. Die staat in voor het verkeer dat richting het Artoisplein rijdt. Op die manier wordt het verkeer over het kanaal ontdubbeld, zodat het Engels Plein beter ontsloten wordt. De nieuwe brug is van het type klapbrug: ze gaat op dezelfde manier open als de verderop gelegen Schuiteniersbrug.

Komende maandag zal Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts een bezoek brengen aan de werf en toelichting geven bij dit belangrijke project.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans