Nieuw winkelconcept in Bondgenotenlaan

Kirsten Bosmans
4 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

In het voormalige Premaman pand (Bondgenotenlaan 6) wordt momenteel druk gewerkt om rond 15 maart te kunnen uitpakken met ‘Brown Betty’, een nieuw winkelconcept waarin beleving, smaak en kwaliteit centraal staan.

Klanten zullen bij Brown Betty terecht kunnen voor culinaire producten, ingedeeld op kwaliteit en herkomst.  Naast een ruime theeafdeling (met Parijse en Britse topmerken zoals Kusmi Tea, Theodor, Dammann Frères, Lov Organic,…) focust de winkel zich op zowel Vlaamse als internationale delicatessen, kruiden, confiserie, …

Brown Betty zal de Leuvenaar laten kennismaken met de chocolade en pralines van sterrenchef Bart Desmidt, gekend onder de naam BbyB. Het koekjesassortiment van Maison Dandoy, een streekhoekje met Vlaams-Brabantse producten, mediterrane kwaliteitsartikelen, o.a. Italiaanse topproducten van Gran Cucina, Comptoirs et Compagnies, Mill & Mortar, een selectie wereldwijnen en tal van andere verrassingen. Ook thee- en koffieaccessoires en kleine keukenattributen krijgen hun plaats. Zo wordt Brown Betty een Leuvens verdeelpunt van het Scandinavische Eva Solo, Hario, Bodum, originele bakproducten enzovoort.

Op gebied van keramiek & tableware kan je er terecht voor de Pure-lijn van Pascale Naessens.  Ook Zeller Keramik, Roy Kirkham en het befaamde Poolse aardewerk Bunzlau Castle zitten in het assortiment.

Bezoekers kunnen bij Brown Betty letterlijk de sfeer opsnuiven.  Er staan geurdoosjes van de theesoorten die verkocht worden.  Er kan geproefd worden van thee, koekjes, pesto’s, tapenades. Er zullen regelmatig workshops georganiseerd worden (theeproeverijen,  winetastings,…). De klanten kunnen mee het assortiment van de winkel samenstellen aan de hand van een enquête die momenteel op Facebook loopt.

www.facebook.com/brownbettyleuven

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans