Nieuw sanitair en cafetaria voor de Sportschuur

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De gemeente Holsbeek gaat de renovatie van haar sporthal afwerken met de vernieuwing van het sanitair, de cafetaria en de verwarming en ventilatiesystemen.

De Sportschuur is binnenkort 40 jaar oud, en de renovatie startte in 2003 al met de plaatsing van een nieuwe sportvloer. Sindsdien werden een danszaal en een valput voor topgymnasten aangebouwd, en werd het dak volledig vernieuwd en geïsoleerd. Vorig jaar werd het buitenschrijnwerk (ramen en deuren) volledig vernieuwd.

De laatste fase van de renovatie omvat de vernieuwing van de kleedkamers, het sanitair, de inkom en de cafetaria. Al deze ruimten worden volledig gestript en krijgen nieuwe vloeren, plafonds, douches, toiletten, elektrische leidingen,…

De verwarmingsinstallatie wordt vernieuwd en de ventilatie aangepast aan de strenge normen die vandaag gelden. De verwarming wordt ook opgesplitst in verschillende kringen, zodat de temperatuur in de kleedkamers, de sporthal en de cafetaria volledig apart kan aangestuurd worden. Ook dat zal de stookkosten verder inperken.

Kers op de taart is de plaatsing van een grote zonneboiler op het dak, zodat het douchewater grotendeels met zonne-energie zal kunnen verwarmd worden.

De totale kostprijs van de werken wordt geraamd op 1.040.000 euro. De werken zijn gepland van maart tot september 2018. Tijdens deze periode blijft de sportzaal open. De sporters zullen voor en na het sporten terecht kunnen in omkleed- en douchecontainers.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans