Nieuw competentiecentrum voor machinebouw

Kirsten Bosmans
6 maanden geleden
door Kirsten Bosmans

Woensdag openen in Heverlee – in de aanwezigheid van Vlaams minister van Werk, Economie en Innovatie Philippe Muyters – nieuwe kantoren en onderzoekinfrastructuur. Op deze nieuwe locatie in het hartje van het Wetenschapspark van Leuven ondersteunen Sirris & Flanders Make bedrijven bij hun innovatie en digitale transformatie.

Op deze Leuvense site bouwt Flanders Make zijn competentiecentrum voor machinebouw verder uit. Het helpt er bedrijven om slimme, autonome machines te realiseren die producten op maat kunnen maken aan de kost van serieproductie. Bij Sirris in Leuven vinden de bedrijven hulp om de juiste technologische keuzes te maken en ondersteuning om die succesvol te implementeren in nieuwe producten en processen. Dit in de thema’s mechatronica, productietechnologie en composietproducten.

Enkele highlights bij Flanders Make zijn: een zelfrijdende tractor als onderzoeksplatform voor autonoom rijdende terreinvoertuigen, een nieuwe generatie productiemachines voor 3D printen op basis van lasersmelten, een dronelabo voor onderzoek naar het inzetten van drones voor bv het verplaatsen van goederen in de fabriek.

Bij Sirris ligt de focus op: slimme geconnecteerde producten die hardware en software samenbrengen, van ontwerp tot productie van lichte maar zeer sterke producten uit composietmaterialen, een robotcel die de sterktes van een industriële robot toont in de productie van kleine reeksen, complexe en klantspecifieke producten.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans