Nieuw aquapark met Hannuit in 2020

Stefan Van de Weyer
10 maanden geleden
178 Views
door Stefan Van de Weyer

In september 2020 zou het gezamenlijk aquapark van Landen en Hannuit er moeten staan. Dat maakten beide stadsbesturen recent bekend. Plopsa, Aqualibi, SNR en Pelikaan stelden zich kandidaat om het park te beheren.

Beide gemeentes werken samen omdat de investering voor één van beiden alleen te groot is. Samen zullen ze een miljoen euro per jaar investeren. Daarmee is de geraamde kost van dertig miljoen euro uiteraard niet gedekt en dus zoeken de steden een privé-partner.

Het aquapark zal gebouwd worden op een terrein van 2,5 hectare nabij de afrit van de E40 in Walshoutem maar net op grondgebied Hannuit. Deze locatie ligt op amper een half uurtje rijden van het centrum van Hasselt, Leuven, Namen en Luik. Het ligt nabij  treinstation en een fietsknooppuntennetwerk. Er zal begin 2019 met het bouwen ervan aangevat worden. Het recreatieve deel zal bestaan uit een bad met golven, glijbanen, een buitenbad met rustplaats, een wildwaterbaan en speelruimtes aangepast aan alle mogelijke leeftijdsgroepen.

Plopsa vertoonde al eerder interesse in het project, anderen kunnen zich nu melden in de selectiefase. Voor de gunningsfase blijven er drie kandidaten over. In december is de effectieve gunning gepland.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer