Niet vergeten! Inschrijvingen kampjes starten op 28 januari

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Op zondag 28 januari om 9 uur starten de online inschrijvingen voor de sportkampen van Tofsport. Ook bij jeugdcentrum Vleugel F gaan de inschrijvingen van start. Geïnteresseerden kunnen nu al het volledige aanbod bekijken en hun kinderen registreren.

De Tofsportkampen worden ieder jaar erg gesmaakt. Vorig jaar namen bijna 3.700 kinderen deel aan deze sportkampen. De vraag naar leuke sportkampen is en blijft enorm groot in Leuven. “Het aanbod in 2018 is daarom nog uitgebreider en diverser. Zo zijn er de nieuwe cheerleading-, kayak-,  klim- en G-danskampen”, vertelt schepen van sport Erik Vanderheiden.

Bij Jeugdcentrum Vleugel F kan je terecht voor toffe familieactiviteiten, speelpleinweken of een cool skate- en bladekamp. Daarnaast heb je ook de gratis activiteiten zoals de Buitenspeeldag en het Timmerdorp. “Ook dit jaar biedt Leuven weer een mooi pakket aan wat  sport- en jeugdactiviteiten betreft. De jeugd zal zich niet vervelen deze vakanties. Integendeel: het wordt nog moeilijk om te kiezen tussen het ruime aanbod”, weet schepen van jeugd Dirk Vansina te vertellen.

Sportkampen

Tofsport organiseert 145 sportkampen (goed voor 4.869 plaatsen) tijdens de paas- en zomervakantie voor kinderen van 3 tot 18 jaar. Er is voor elk wat wils, afgestemd op de leeftijd en begeleid door ervaren lesgevers. De kampen vinden plaats in de voormiddag (van 9 tot 12 uur), de namiddag (van 13 tot 16 uur) of duren een ganse dag (van 9 tot 16 uur). Ook voor voor- en na-opvang wordt vaak gezorgd. In de zomervakantie zijn er eveneens enkele kampen met overnachtingen. Het volledige aanbod vind je in de Tofsportkampenbrochure. Die kan je afhalen bij het Tofsportloket of inkijken op www.tofsport.be/activiteiten/tofsportkampen.

Jeugdcentrum Vleugel F

Tijdens de Paasvakantie kunnen kinderen terecht op 2 speelpleinwerkingen (Leuven en Heverlee). In de zomer zijn dat er zelfs vier (Leuven, Heverlee, Wilsele en Kessel-Lo). Daarnaast is er ook een speelpleinaanbod tijdens de kleine vakanties in Jeugdcentrum Vleugel F zelf. Dat alles onder begeleiding van vrijwillige animatoren. Ook voor knutselen, ontdekken, bouwen, toneelspelen en musiceren is er ruimte. Elke animator spreekt zijn persoonlijke talenten  aan om samen tot een gevarieerd programma te komen.

Daarnaast kunnen ouders en kinderen samen aan de slag tijdens verschillende familieactiviteiten. Zo kunnen ze samen zeepjes maken, lekker koken, een lentewandeling maken of gezellig Piñata’s knutselen. Kinderen met leeskriebels kunnen bovendien letterlijk gaan ‘Dromen tussen boeken’ in de bib.

Het hele aanbod kan je ontdekken in de brochure die via de scholen verdeeld werd of online op https://jcvleugelf.wordpress.com/brochures-jeugdcentrum-vleugel-f/.

Online inschrijven

Net als de voorbije jaren moeten ouders niet urenlang aanschuiven om hun kinderen in te schrijven. Online inschrijven kan vanaf 28 januari 9 uur via een gezamenlijk online loket op http://leuven.kwandoo.com .

Ook dit jaar kan je opnieuw inschrijven met vriendjes voor eenzelfde Tofsportkamp. Ouders die zeker willen zijn dat hun kind samen met een vriendje aan hetzelfde kamp deelneemt, hebben de mogelijkheid om via de knop ‘Inschrijven met vriendjes’ een vriendje mee in te schrijven.

Eerst registreren

Wil je online inschrijven? Registreer je kind(eren) dan online. Dat kan je op voorhand al doen op http://leuven.kwandoo.com, zodat je vanaf 28 januari sneller kan inschrijven. Bij technische problemen met de registratie kan je contact opnemen met de helpdesk op 016 27 22 20. Wie in 2014, 2015, 2016 of 2017 al online geboekt heeft, hoeft zich niet meer opnieuw te registreren.

Inschrijven aan het loket

Vanaf dinsdag 30 januari kan je voor lidmaatschap en inschrijvingen terecht bij het onthaal van Jeugdcentrum Vleugel F (Brusselsestraat 61a, Leuven). Openingsuren van Jeugdcentrum Vleugel F: dinsdag van 12 tot 16.30 uur, woensdag en vrijdag van 9 tot 16.30 uur, donderdag van 12 tot 19 uur.

Vanaf woensdag 31 januari kan je inschrijven aan het Tofsportloket (Naamsestraat 3, Leuven) voor de eventuele vrije plaatsen bij de sportkampen. Openingstijden van het Tofsportloket: woensdag van 10 tot 17 uur en donderdag van 12 tot 17.30 en van 18 tot 20 uur.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans