Niet-erkend asiel gesloten in Wilsele

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
510 Views
door Stefan Van de Weyer

Het team dierenwelzijn van de Leuvense politie voerde eind januari samen met een dierenarts en inspecteur van de Vlaamse Overheid controle uit in een niet-erkend asiel in Wilsele. Dit naar aanleiding van een melding van dierenverwaarlozing bij de Vlaamse overheid. De eigenares profileerde zichzelf als een dierenopvang voor katten, dit via een website en facebookpagina. Ze bood ook katten aan ter adoptie. Het ging echter niet om een erkend asiel, noch hield ze zich aan de wettelijke vereisten.

Op het moment van de eerste controle weigerde de uitbaatster de deur te openen. Via de tuin van de buren konden de inspecteurs een kijkje nemen in de tuin van de woning. Deze bleek een groot stort te zijn, vol afval en lege blikjes kattenvoer. De ganse tuin stond volgestouwd met hokjes en krotten waarin katten opgesloten zaten. De dieren hadden geen drinkbaar water en de kattenbakken lagen boordevol uitwerpselen. Ook liepen er nog vijf pony’s in de tuin rond. Deze verkeerden wel in goede gezondheid.

De dierenpolitie ging midden februari terug, deze keer met een visitatiebevel en een slotenmaker. In totaal werden 27 katten gevangen en opgevangen in twee dierenasielen in Sint-Truiden en Genk waar ze medische zorgen krijgen. Nadien kunnen de diertjes er geadopteerd worden. Er werd proces-verbaal voor dierenverwaarlozing opgesteld.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer