Neem eens een pendelbus naar TW Classic Gratis heen en terug van Leuven en Haasrode naar Werchter

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De Lijn Vlaams-Brabant zet op zaterdag 9 juli extra bussen in voor TW Classic. Meer dan 100 medewerkers en 60 bussen staan klaar om concertgangers vanuit Leuven station en 2 randparkings in Haasrode naar de festivalweide te brengen. Hiermee zet de vervoermaatschappij dubbel zoveel mensen en middelen in als vorige jaren. De bussen rijden tussen 10 uur ’s morgens en 3 uur ’s nachts en de prijs zit inbegrepen in het festivalticket.

Net als bij de vorige edities van TW Classic, vertrekken pendelbussen aan het station van Leuven en zetten ze de reizigers af in de Achterheidestraat in Werchter, op wandelafstand van de weide. De rit duurt ongeveer 20 minuten, want de pendelbussen volgen een speciaal voorbehouden traject. Opstappen kan aan het station van Leuven van 10 uur ’s ochtends tot 20 uur ’s avonds. Vanaf 22 uur kunnen de concertgangers met de bus terug. Opstaphalte is dan de Achterheidestraat in Werchter. De bussen rijden tot 3 uur naar het station van Leuven.

Extra pendels tussen randparkings Haasrode en Werchter

Nieuw dit jaar is dat de vervoermaatschappij ook extra bussen inzet tussen Heverlee Kazerne, Brabanthal en de wei. Door wateroverlast zijn er minder parkeerplaatsen in en rond Werchter. Aan de concertbezoekers wordt gevraagd om zoveel mogelijk gebruik te maken van dit extra busaanbod. De mensen die in Heverlee Kazerne of Brabanthal opstappen, worden rechtstreeks gebracht naar de halte Wijgmaalsesteenweg in Haacht. Na het concert moeten zij aan dezelfde halte weer opstappen en worden ze rechtstreeks terug gebracht naar de parkings. Er moet dus niet overgestapt worden in Leuven Station. De bussen pendelen tussen 10 uur ’s morgens en 3 uur ’s nachts.

Gratis met de bus

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving kunnen de muziekliefhebbers gratis mee op de bussen van De Lijn op vertoon van hun toegangsticket TW Classic. Ook de e-festivaltickets en e-treintickets zijn geldig op de bus. Festivalgangers die reeds een biljet – 7 euro – voor de pendelbussen in voorverkoop gekocht hebben, krijgen dit uiteraard terugbetaald. Hiervoor kunnen ze met hun biljet terecht in de Lijnwinkel van Leuven.

e-treinbiljet TW Classic = trein + De Lijn

Wie trein en bus combineert om naar TW Classic te gaan, koopt best het speciale ‘e-treinbiljet TW Classic’. Het treinbiljet kost 19 euro en omvat de treinreis heen en terug naar Leuven + de busreis van De Lijn naar en van het festivalterrein. Het e-treinbiljet TW Classic is enkel online te koop via www.nmbs.be/twclassic. Na afloop van het festival legt de NMBS speciale nachttreinen in naar Oostende, Kortrijk, Lokeren (via Antwerpen-Centraal) en Genk. Deze speciale nachttreinen met verplichte reservering zijn alleen toegankelijk met een specifiek e-treinbiljet TW Classic. De aankoop van dit biljet geldt als een plaatsreservering op uw speciale nachttrein.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans