N-VA vreest omzetverlies door circulatieplan

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

N-VA Leuven vreest dat het circulatieplan tot inkomstenverlies zal leiden voor de lokale handelaars. De partij dringt er bij het stadsbestuur op aan om een onafhankelijk bureau aan te stellen om de impact te berekenen.

“Wij zijn bezorgd dat het circulatieplan nefaste gevolgen zal hebben voor de economische leefbaarheid van de stad”, zegt Zeger Debyser, fractieleider van N-VA in Leuven. “Wij vangen geruchten op dat sommige handelaars tot 30 procent minder inkomsten binnen halen sinds de invoering van het plan. Wij vinden dan ook dat het stadsbestuur de handel goed moet opvolgen en het circulatieplan moet bijsturen waar nodig. Hoe ze dit kan doen? Door een onafhankelijk bureau aan te stellen dat de impact op de omzet van handelaars kan berekenen.”

Maar het Leuvens stadsbestuur ziet niks in het voorstel van N-VA. Het redeneert dat de handelaars hun cijfers toch nooit zullen vrijgeven en dat N-VA enkel onrust stookt. “Leuven heeft minder leegstand dan andere centrumsteden, en er komen nog veel nieuwe winkels bij”, klinkt het. “Wij zien dus zeker geen link met het circulatieplan.”

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans