N-VA opnieuw slachtoffer van vandalisme Daders onthoofden Katrien Houtmeyers

Bart Mertens
9 maanden geleden
door Bart Mertens

Onbekenden hebben afgelopen nacht een verkiezingsbord van N-VA vernietigd in de Boerenkrijglaan in Kessel-Lo. Kandidate Katrien Houtmeyers, nummer twee op de lijst van N-VA, werd letterlijk onthoofd. Een boodschap die kan tellen en die de bewoonster van het huis in shock achterlaat. Ook Katrien Houtmeyers is geschokt door de vandalenstreek.

Burgemeester Louis Tobback (sp.a) voorspelde een vuile verkiezingscampagne en die voorspelling lijkt uit te komen. Het politieke spel wordt niet enkel hard gespeeld met woorden maar ook in onaanvaardbare vandalenstreken. Zo werd eerder al de promocaravan Molly van N-VA bij nacht in brand gestoken op de Tiensesteenweg. Gisterennacht werd de partij van kandidaat-burgemeester Lorin Parys opnieuw het slachtoffer van een vandalenstreek. In de tuin van een woning in de Boerenkrijglaan in Kessel-Lo vernietigden de daders een verkiezingsbord van kandidate Katrien Houtmeyers, de nummer twee op de lijst van N-VA. De vandalen hakten letterlijk het hoofd van Katrien Houtmeyers af. Een boodschap die kan tellen en een boodschap die hard aankomt bij de bewoonster van het huis. “Ik ben geschokt”, klinkt het. “Dit is onaanvaardbaar. Vooral de brutaliteit van de vandalenstreek raakt me diep. Dit gaat verder dan een brilletje tekenen op een verkiezingsbord…”, aldus de bewoonster van het huis.

Ook lijsttrekker Lorin Parys en Katrien Houtmeyers zelf veroordelen de vandalenstreek. “Na Molly is er nu deze daad van agressie”, klinkt het teleurgesteld. “Politiek is een hard spel maar laat ons niet vervallen in dergelijke acties. Wij veroordelen deze vandalenstreek met klem en hopen dat de andere partijen ons voorbeeld volgen.” Dat is ook het geval want ook de andere partijen vinden de vandalenstreek totaal onaanvaardbaar. Ondertussen blijft Katrien Houtmeyers positief over haar voornemen om van Leuven een betere stad te maken met N-VA aan het roer. “We laten ons niet ontmoedigen door dit voorval”, klinkt het. “N-VA gaat voor positieve verandering in Leuven en een vandalenstreek kan daar niets aan veranderen. Wij spreken als partij met woorden en daden, niet met zinloze en onaanvaardbare vernielingen.”

Ook Wouter Van Melkebeek, de echtgenoot van Katrien Houtmeyers, blijft 200 % geloven in de politieke ambities van zijn wederhelft. Toch is hij verbaasd over de harde acties die tegenstanders van N-VA durven ondernemen in de verkiezingscampagne. “Katrien is mijn vrouw. Ze is de moeder van mijn kinderen. Katrien is een harde werker en is verdraagzaam voor iedere mening. Mijn maag draait dubbel als ik zie op welke manier de daders het bord hebben vernield. Katrien stelt zich verkiesbaar bij N-VA om positief mee te kunnen werken aan de stad waar ze van houdt en dan gebeurt er zoiets…Ik kan geen woorden vinden om uit te drukken hoe ik me voel. Zo degoutant!” Over de daders is voorlopig niets bekend. De politie onderzoekt de zaak.

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens