N-VA Leuven tegen homofobie

Jong N-VA en N-VA Leuven hebben vandaag actie gevoerd tegen homofobie aan het Leuvense station. Het is dan ook de internationale dag tegen de homofobie op 17 mei. De actievoerders deelden regenboogbadges uit aan voorbijgangers.

“Het uiten van je seksualiteit zou een basisrecht moeten zijn voor iedereen. Wij vinden het dan ook, als jongeren, onze plicht om dit te benadrukken en de bewoners van Leuven te sensibiliseren.” Aan het woord is Sara Taels, ondervoorzitter van Jong N-VA Leuven. Op zaterdag 18 mei neemt een delegatie van N-VA Leuven en haar jongerenafdeling ook deel aan de Brusselse Pride om hun engagement kracht bij te zetten.

1990

Op vrijdag 17 mei wordt wereldwijd de dag tegen de homofobie gehouden. Officieel verwijst 17 mei naar de datum waarop men homoseksualiteit en andersgeaardheid schrapte van de internationaal gehanteerde ziektelijst. De eerste internationale dag vond plaats in 1990. Nu, 23 jaar later, blijkt dat de perceptie een positieve evolutie heeft doorgemaakt. Denk maar aan de conservatieve Verenigde Staten waar men in verschillende staten het homohuwelijk recentelijk goedkeurde.

“Dit wil echter niet zeggen dat we op onze lauweren mogen rusten of onverschillig kunnen blijven. Homohaat is nog steeds des werelds en nog steeds aanwezig, zelfs in Vlaanderen. De lokale afdeling van N-VA Leuven steunt de initiatieven van haar jongerenafdeling volledig en zal zich er op beide dagen achter scharen”, zegt Bart Huybrechts, voorzitter van de afdeling. (KH)

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel